Thermostaat knop geen invloed op cv-ketel in aan/uit modus

RJJR

 • #1
Dag allemaal,

Een probleempje dat mij onlangs is opgevallen bij mijn centrale verwarmingsinstallatie m.b.t. de thermostaat in de aan-uit modus. Enkele gegevens over deze installatie:
- Thermostaat: Vaillant VRT-40
- CV-ketel: Vaillant Turbotec Pro VUW 242
VAILLANT-THERMOSTAAT-ZONDER-KLOK-VRT-40-300662.jpeg

VAILLANT-VUW-TURBOTEC-PRO-GASWANDKETEL-GEDWONGEN-VUW-242-6L-0010003211.jpeg
(gelijkaardig model, zelfde display, alleen staat hier ecotec).

Probleem:
De thermostaat in aan/uit modus slaat niet af zodra hij de gewenste temperatuur heeft bereikt.
 • Hoewel er uiteraard geen temperatuur af te lezen valt bij deze thermostaat, kan ik dit wel bevestigen met een simpele digitale kamerthermometer. Bij eender welke stand op de thermostaat (zelfs op het laagste van 5 graden) blijft de CV ketel op volle toeren draaien (met een gewenste aanvoertemperatuur van 90 graden, wat aantoont dat hij in een simpele aan/uit modus werkt).
 • De maximale aanvoertemperatuur bedraagt 70 graden.
 • Het aan en uitschakelen van de CV-ketel met een korte pauze tussenin lost het probleem niet op.
 • Bij het inschakelen van de continue-regeling (d.w.z, modulerende regeling waarbij de kamerthermostaat de gewenste aanvoertemperatuur wijzigt, eveneens bevestigt via d.9 op de vaillant ketel) lijkt het probleem wel opgelost te zijn. De kamerthermostaat knop beïnvloedt de ketel perfect, waarbij een ingestelde temperatuur lager dan de ruimtetemperatuur de ketel doet afslaan (d.9 = 0). Wanneer de knop op een hogere ingestelde temperatuur staat, slaat de ketel weer aan (d.9 heeft een waarde naargelang de temperatuur in de ruimte en de gewenste temperatuur).
  • Dit is uiteraard een manier om het probleem te oplossen, maar omwille van de grote capaciteit van de boiler, een minimum output van 8KW en de kleine oppervlakte en radiators in het appartement, gaat de ketel nooit kunnen moduleren op lagere temperaturen (30-40) zonder te pendelen.
Enig idee hoe dit probleem opgelost kan worden of waar het aan ligt? We hebben geen problemen m.b.t. verwarming, maar de aan-uit modus lijkt mij iets makkelijker in gebruik omwille van de goede isolatie in dit appartement.

Groeten,
RJJR
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • RJJR

  • #2
  Iemand een idee?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu