Terrasoverkapping: fundering en afwatering?

Evr66

 • #1
Hallo,

Ik wil op m'n terras zo'n bruynzeel overkapping plaatsen met kunststof "dak", dus niet zo gek zwaar. Afmetingen 6x3m.

2 vraahjes:

1) Inmiddels in een van de topics de tip gevonden om emmers cement met zo'n rvs scharnier van een tuinpoort te bgebruiken als "fundering". Klinkt er praktisch maar zopu dit qua gewicht (3 stuks voor de 3 palen) voldoende zijn bij deze oppervlakte? Lijkt me wel een handige oplossing, geeft me nl de ruimte om van te voren wat te experimenteren (geen ervaring met beton ed).

2) Handige tips mbt afwatering? Schijnt zo te zijn, dat de afwatering door 1 van de palen weggewerkt kan worden, dus dat klint eenvoudig, maar wat doen we er evrvolgens mee als het "beneden" is?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  bruynzeel overkapping plaatsen met kunststof "dak", dus niet zo gek zwaar. Afmetingen 6x3m.
  Hoe zwaar is "niet zo gek zwaar" ongeveer precies?

  Beneden kan je het regenwater in de tuin laten lopen; met een kleigrond wordt het echter bagger; dan zul je een HWA-afvoer op het riool moeten aansluiten.

  Werken met beton is wel leuk; je kunt er mooie vormen mee maken. Pas echter op dat je de eerste keer niet (te) slap maakt; dan heb je problemen met de sterkte.
   

  Evr66

  • #3
  Fiesiekus schreef:
  bruynzeel overkapping plaatsen met kunststof "dak", dus niet zo gek zwaar. Afmetingen 6x3m.
  Hoe zwaar is "niet zo gek zwaar" ongeveer precies?
  Gewicht is ongeveer precies vier dozen die ieder gemakkelijk door 1 vent getild kunnen worden (Bruynzeel maar ff gebeld) :):), meer wisten ze daar ook niet...)

  Laten we zeggen max zon 200 kg, waarvan dan ongeveer 35kg (1/6) op ieder staander zou drukken. Beetje marge, moet het minder dan 50kg per staander zijn.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu