Terrasdeuren sluiten niet goed

Gertk

  • #1
Mijn terrasdeuren (meranti denk ik) sluiten niet goed. waar de deuren elkaar raken heeft elke deur een aluminium profiel. De deur waar de klink in zit wijkt aan de bovenkant in het midden van het kozijn (dus waar de deuren elkaar raken) ongeveer 4 mm naar buiten. Daardoor moet ik altijd hard trekken om de deur in het slot te laten vallen. De andere deur (waar dus geen klink op zit) lijkt goed te hangen. De deur met klink heeft vier scharnieren. Wat moet ik aanpassen en hoe doe ik dat?
 

Fiesiekus

  • #2
Zo intuïtief zou ik zeggen dat 1 deur is kromgetrokken.
 

Gertk

  • #3
Dat zou best kunnen maar hoe verhelp ik dat dan? Mijn gevoel zegt me dat ik het onderste scharnier wat naar buiten moet zetten, zodat de deur aan de bovenkant wat kantelt, maar ik weet niet of dat de juiste aanpak is. Bovendien, als ik het scharnier twee millimeter naar buiten wil zetten, krijg je volgens mij één (te) groot schroefgat in het kozijn omdat hij te dicht bij het vorige schroefgat komt.
 

Fiesiekus

  • #4
Als ie echt krom getrokken is, doe je daar weinig aan (i.i.g niet door de scharnieren te verzetten), behalve boven zo'n steeksluiting met sluitkom plaatsen en 'm met gepast geweld in z'n vorm drukken en deur sluiten.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Een foto zou wat meer inzicht geven voor mij.
Welk alu profiel zit er tussen de deuren?
Als bijv alu tongnaalden al 4mm krom gaan staan is de deur nog veel krommer.
Vandaar graag een foto
 

Gertk

  • #6
Ik heb net wat foto's geschoten maar het is daar eigenlijk niet goed op te zien. In plaats daarvan heb ik een tekening gemaakt. Professionals zijn nooit zo gecharmeerd van mijn tekeningen dus ik hoop dat het voldoende verduidelijkt



De tekening laat de dwarsdoorsnede zien onderaan de deuren en bovenaan. Ik heb even op internet rondgeneust. Volgens mij zijn het tongnaalden. De loopdeur sluit goed bij de onderdorpel, en op het kozijn waar hij scharniert. Bovenaan waar hij de andere deur raakt wijkt hij 4 mm.

Is het misschien een optie om de tongnaald er eens af te halen om te kijken hoe krom hij dan is? Of zou ik de tongnaald ook kunnen gebruiken om de deur weer terug te buigen.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #7
Haal de naald eens los van de deur, dan weten we hoeveel de deur echt krom is.
Zit de alu naald wel goed gemonteerd op die deur?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Gertk schreef:
De deur waar de klink in zit wijkt aan de bovenkant in het midden van het kozijn (dus waar de deuren elkaar raken) ongeveer 4 mm naar buiten. Daardoor moet ik altijd hard trekken om de deur in het slot te laten vallen.
Is dit met de tijd ontstaan of is het gekomen nadat je de buitenkant hebt geverfd.
Als je hard aan de deur trekt om hen te sluiten zie je dan dat de scharnieren bewegen of iets willen buigen.
Als je de biede deuren ietsjes opendraait hoe zit het dan met de naad van 4 mm.
*wgb*
 

Gertk

  • #9
Ik heb besloten om dit niet zelf te gaan doen, maar er even een professionele timmerman bij te halen. Aanvankelijk dacht ik met het verplaatsen van een paar schroefjes van scharnieren dit op te lossen, maar zo gemakkelijk gaat dat dus niet. In ieder geval bedankt voor jullie reacties (waardoor ik nu weet dat ik het niet zelf moet gaan doen).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu