Temperatuurlampje Bosch koelkast knippert

dtec

  • #1
Goedenavond,
Zojuist kom ik thuis en zie dat de koelkastdeur niet helemaal dicht is en het temperatuurlampje knippert. Bij alle temperaturen, behalve de 'Super' knop.

Het gaat om een Bosch tafelmodel koelkast. Ik weet het type niet en heb ook geen handleiding. Ben vorig jaar verhuisd en mocht deze koelkast van de vorige bewoner overnemen.

Is de koelkast stervende, dat iemand weet? Of kan het nog verhelpen worden?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien de deur niet gesloten is, is het geen wonder dat de koelkast niet koud genoeg is, zeker bij zomerse temperaturen. Daarom denk ik dat je er in eerste instantie niet vanuit moet gaan dat de koelkast stervende is, maar eerder zou moeten proberen uit te vinden waarom die deur niet sluit. Of was ie gewoon niet goed dicht gedaan?

Er bestaan allerlei modellen Bosch tafelmodel koelkasten, ook nog eens met verschillende aansturing van de compressor en met verschillende bediening. Daarom is het voor verdere vragen toch echt wel zinnig om het E-Nummer te vermelden. Het typeplaatje waarop dat E-Nummer staat, bevindt zich bij een koelkast bijna altijd naast één van de groentelades.

Handleidingen voor (niet al te oude) Bosch apparaten kun je meestal downloaden op de Bosch site (klik), maar daarvoor heb je eveneens het E-Nummer nodig.
 

dtec

  • #3
Hartelijk dank voor uw reactie!
De deur is gewoon niet goed dicht gedaan

Deze gegevens heb ik gevonden in de koelkast:

20220527_212908.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Indien de deur 'gewoon' niet goed dichtgedaan is, is het niet verwonderlijk dat het in de koelkast warmer wordt, uiteindelijk zo hoog dat er een lampje knippert. Want dat lampje geeft aan(bij dit model), dat de ingestelde (koel)temperatuur nog niet bereikt is.

De handleiding voor het model met het E-Nummer KTR18P70/01 kun je hier (klik) downloaden. Hij is in meerdere talen en de NL versie staat helemaal achteraan.

Deze koelkast is overigens geproduceerd in maart 2007. Kun je zien aan het FD-nummer, is een standaard methode van Bosch om het productiejaar en maand aan te geven. Tel bij de eerste 2 cijfers van : 8703 20 op, geeft : 10703. Laat de 1 weg en je het het jaar en de maand van productie: 0703.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu