Temperatuur vloerverwarming, meter of thermostaatknop?

Djalexnl

  • #1
Sinds paar weken heb ik vloerverwarming laten vrezen. Hoh 10 cm. 5 groepen. Wilo pomp. stand 3
Intergas HRECO 30 , 60 graden aanvoer.

Installateur zij voor vertrek, vloer niet warmer dan 40 graden laten worden, langzaam opbouwen.
Enfin, prima wat bij betreft, maar de vraag waar ik nu mee zit is...

Praten we over de temperatuur van het metertje? (heb 1 metertje aanvoer temperatuur op de verdeler) of van de thermostaat knop van de verdeler...

Want daar zit mijn verschil.. Als ik de thermostaat knop op 30 graden heb, loopt het metertje op de verdeler op naar 18 / 19 graden. Ook voelbaar 18 / 19
Heb ik de thermostaat knop op 40 graden loopt het aanvoer temperatuur metertje naar 25 graden.. Wederom ook voelbaar, zeker geen 40 in ieder geval. Uiteraard als de CV aan het leveren is.

Is dit normaal? dat de thermostaat knop waarde niet overeenkomt met de aanvoer meter?

Voor de verdeler is de aanvoer wel heet genoeg... bijv 55 graden ... vanuit de CV duidelijk voelbaar voor de themostaaknop van de verdeler..

Moet ik de thermostaat knop verder open draaien van de verdeler op moment dat de cv draait? Totdat het metertje bijv 30 en uiteindelijk 40 graden aangeeft? De knop zelf zal dan veel hoger aangeven... denk ik dan zo..

Ik kan dat ook nergens terug vinden. Praat iedereen over de temperatuur van het metertje of de thermostaatknop als men over de temp van de vloer heeft....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Graag een foto van de verdeler.
 

Djalexnl

  • #3
 

Aleppink

  • #4
Ik heb precies hetZelfde. Knop kan ik hoger draaien maar metertjes komen 10 graden lager uit . Ben jij nog wijzer geworden dlalexnl?
 

Marcn88

  • #5
De meter zit in de aanvoerbalk en meet een mengtemperatuur, het gaat om de temperatuur op de thermostaatknop deze dan op max 40.
De knop sluit dan de warme toevoer af zodra de 40 graden in de aanvoerbalk is bereikt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu