Tekening waterleiding

Cool++

 • #1
Het zit niet mee met onze water leidingen, als ik het ene repareer gaat het andere deel kapot.
Gisteravond brak 1 van de flexibele leiding onder de gootsteen, alleen het afsluiten van de hoofdkraan buiten kon ervoor zorgen dat het lekken stopte, nergens in de leiding zitten verder afsluitingen.

We hebben besloten om maar alles weg te halen en alles te vervangen.

Ter informatie, het gaat hier om een boerderij bestaande uit 3 huizen.
De leidingen lopen over het plafond en hebben een minimale druk van 4 bar, (het is nog hoger, maar mijn emmer trucje gaf dit aan)
de bovenste 2 huizen worden verhuurd en hebben uit veiligheid en netheid geen boiler, dit water komt uit ons huis. Omdat de huizen niet altijd verhuurd zijn hebben we gekozen voor een aparte boiler, deze staan wel in verbinding met elkaar, zodat je bij eventuele uitval toch gebruik kan maken van de andere boiler.
Ik heb de symbolen van deze website gebruikt.

Wat vinden jullie van het plan? De leidingen zijn niet op schaal en de hoofdleiding is ongeveer 50 meter lang.

20200628_134149.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  • #2
  Het eerste waar ik bij het schema aan denk is Legionella. Met meerdere boilers die onderling verbonden zijn met afsluitbare verbindingen krijg je lange stukken leiding met warm stilstaand water. Door het periodiek gebruik van de woningen is de kans op langdurige stilstand, en dus Legionella, nog groter.

  In zo'n geval zou ik ofwel de boilers lokaal en individueel zo dicht mogelijk bij de verbruikers opstellen, of een ringleiding met continu circulerend warm water.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu