Tegels van muur en dan...

IJsselstein

  • #1
Onze badkamer moet er met ingang van vandaag aan geloven. (ik ook trouwens pffffff)

Het eerste probleem. Een paar tegels zaten los, maar met het afhakken van deze laten ook veel andere tegels los. Met de tegels ook de stuclaag eronder. Kan ik deze laag er weer opzetten met roodband? Dus rechtstreeks op de steen van de spouwmuur? Of moet er eerst wat anders op??

Gerard
 

Ronald42

  • #2
Ik heb geen antwoord op je vraag (al lijkt het mij wel OK) maar wil je ff suc6 wensen in de ongetwijfeld bloedhete badkamer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het lijkt mij dat de stuclaag niet goed vast zit, u kunt overwegen alles eraf te halen en opnieuw te stucken met mortel, mengsel van 3 zand, 1 cement en 0,5 kalk.
De muren licht bevochtigen voor het opbrengen.

Succes.
 

Gerrit

  • #4
Ik ben geen bouwkundige maar loop al zo lang mee dat ik weet dat je in de badkamer geen roodband moet gebruiken. Is te gevoelig voor vocht. Gewoon raapmortel zoals Jan schrijft.
 

IJsselstein

  • #5
Bedankt voor jullie reacties. Toch nog een vraag: (ik heb inmiddels al een klein deel met roodband erop gezet) roodband zou te gevoelig zijn voor vocht, maar als je goed betegeld en voegt is het toch waterdicht mag ik hopen ? Dus heeft de laag onder de tegels toch geen vocht te verduren? Ik gebruik de flexibele SK.. tegellijm.

Enne, is raapmortel net zo gemakkelijk (of moeilijk) te verwerken als roodband?

Gerard
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Mortel is wat lastiger dan roodband maar het is goed te doen.
Zorg er voor dat de mortel goed gemengd en mooi smeuig is, u kunt 2 of 3 druppels (niet meer) afwasmiddel aan het water toevoegen waar u de mortel mee aanmaakt dan blijft het ook onder in de kuip of wat natter.

Na opbrengen kunt u met een rechte lat de mortel afreien, wacht hier niet te lang mee, eventueel bevochtigen met een plantensproeier.
Na het reien met een schuurbord iets glad maken met ronde bewegingen.
Klein oneffenheden kunnen worden opgevangen door een grove lijmkam te gebruiken, gebruik het liefst poederlijm.

Succes.
 

IJsselstein

  • #7
Bedankt voor je reactie.

Gerard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu