Tegelprofiel verbergen of vervangen?

Jescobarro

  • #1
Onze (voormalig) aannemer en tegelzetter hebben enorm prutswerk geleverd. Is er een manier om dit op te lossen, zonder dat het hele profiel en de tegels er omheen vervangen moeten worden?
Daarnaast zijn de vloertegels gevoegd, maar is het stukje tegel waar ook het afschot in zit niet gevoegd. De aannemer zegt dat dat gekit moet worden, maar dat vind ik dus ontzettend lelijk. Voegen moet toch ook prima kunnen bij een minimale afschot?

25B3E7A5-C5F9-4053-ADE0-BC5752F8D5F6.jpeg 67B866F6-5CA3-401A-8603-DCBD215476E6.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Eerst zoveel mogelijk de resten voegmiddel wegpoetsen / krabben.
Daarna kom je met grijze sanitair kit een eind.
Ook sanitair kit is er in andere kleuren dan wit.
 

Haplo

  • #3
Blijft die glazen wand op dat beschermhoekje staan? En die witte kit maakt het wel mooi af. Ook mooi gekit. Mag hier trouwens niets zeggen over andermans werk. Sorry.
 

Jescobarro

  • #4
Mooi gekit?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Zo'n profiel loopt door achter de tegels. Zal niet meevallen om die eruit te krijgen zonder de tegels te beschadigen.

Ik kan niet goed zien wat er precies niet gevoegd is in die douchevloer. Maar doorgaans moet je rondom de goot kitten alsook de naden tussen wand en vloer en de inwendige hoeken tussen wanden. In de douchehoek dan.

Ik had een andere kleur kit gekozen dan wit. Bij de bouwmaterialen handel of in webshops kun je kit in allerlei kleuren kopen.
 

Mira1st

  • #6
Ik ben benieuwd hoe dit probleem met de tegelprofielen opgelost is. Waren de profielen nog te verwijderen? Het kitwerk ziet er inderdaad niet uit. Daar had je beter een gespecialiseerd bedrijf voor kunnen inhuren die alles in 1x afkit. Veel tegelzetters doen dit liever ook niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu