Tegelen badkamer met randstroken

Naat14

  • #1
Ik heb een vraag over het betegelen van de badkamer. Wij hebben de badkamer verplaatst naar een oude slaapkamer. Hier hebben we de houten ondervloer uitgehaald, steenwol oplegstroken op de houten balken (hoh 60), lewisplaten gelegd en hierop vloerverwarming en lichtbewicht beton. Omdat we vloerverwarming hebben, hebben we rondom randstroken geplaatst zoals voorgeschreven door de fabrikant. Nu vraag ik mij af, hoe doe je dat met tegelen? De randstroken zijn zo'n 2 / 2,5cm dik. Als ik de tegels aan de zwevende betonvloer lijm, en de vloer zet door vloerverwarming uit, dan moeten de tegels mee kunnen bewegen. Maar als die tegels over de randstroken liggen, kunnen die niet meebewegen omdat ze bijna tegen de opstaand wand liggen. Maar als de vloertegels de randstroken niet overlappen, zou ik een 2 cm dikke kitrand moeten hebben om de wand en vloer tegels aan te sluiten. Ik kan natuurlijk de wandtegels 1,5 cm over de randstroken leggen, zodat er nog 0,5 cm ruimte is tussen de vloertegel en de wand, maar dan kan de vloer max 0,5 cm uitzetten aan beide kanten, en zie ik het nu van een 2 cm dikke randstrook niet.

Ik hoop dat iemand hiermee kan helpen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
2 cm randisolatie is ook niet nodig.
Randisolate afsnijden, gelijk met de vloer.
Dan kimband aanbrengen in de gehele badkamer in de overgang van wand en vloer en ook in de staande binnenhoeken in het douche gedeelte.
Dan kun je eerst bv de wanden betegelen, en dan de vloer.
Tussen wand en vloer tegel een voeg houden van 0,5 cm en die dan naderhand afkitten net zoals alle inwendige hoeken in de badkamer.
 
  • Like
Waarderingen: Naat14

Naat14

  • #3
Beste Peter,
Bedankt voor de uitleg!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu