Te hoge aanvoer temperatuur vloerverwarming

Vistuig

 • #1
Aanstaande zaterdag wordt er vloer verwarming gefreesd in mijn cementendekvloer. 7 groepen. Nadien ga ik zelf de leidingen dichtsmeren. Nu zat ik al vast naar opstart protocol te kijken voor de vloerverwarming maar daar begint de aanvoer temperatuur van het CV water met 20 graden. Nu kan ik op mijn ketel, Nefit Ecomline HR classic 30 V(bouwjaar 2001) niet lager als 40 graden instellen. Wat moet ik doen? Hoe kan ik veilig opstarten? Andere ketel staat gepland voor over een jaar. gr Floris
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Auto-Geen

  • #2
  De temperatuur van het water wat de vloer in gaat word geregeld door een thermostaatkraan op de vloerverwarmingsverdeler.
  De temperatuur van de ketel heeft hier geen invloed op.
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Dat opstartprotocol eens goed lezen, dat geeft meer duidelijkheid.
   

  Vistuig

  • #4
  Duidelijk, maar er zit geen warmte wisselaar in het blok dus wordt er bijgemengt met water van 80 graden dan?
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #5
  Ja, in de verdeler wordt er warm/heet water bijgemengd bij het circulerende water in de vloer. De thermostaatkraan op de verdeler regelt hoeveel er bij moet om dat circulerende water de juiste temperatuur te geven.

  Ik ga er dan natuurlijk wel vanuit dat je een verdeler met thermostaatkraan gaat gebruiken. Kun je anders een foto plaatsen van de verdeler? Ik hoop niet dat je een gewone CV verdeler in gedachten had?
   

  Vistuig

  • #6
  De verdeler moet nog komen, maar er komt een 7 groeps RUHN verdeler te hangen. Al thans volgens de offerte
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #7
  Dat is inderdaad een verdeler met een thermostaatkraan. De temperatuur van de CV installatie maakt dan niet uit (moet hoog genoeg zijn) en de thermostaatkraan op de verdeler zorgt ervoor dat er net zoveel warm water bij het vloerwater wordt gemengd tot de temperatuur de ingestelde waarde van de thermostaatkop bereikt heeft.
   

  Vistuig

  • #8
  Vandaag hebben ze alles gefreesd en aangesloten. Nu ga ik zelf de afwerking doen. Ik ga op aanraden van de leverancier de sleuven dichtzetten met Schon** RR. Een cementmortel volgens mij. Zij er nog trucs zodat de leidingen niet gaan drijven? Ze zijn gevuld btw. Hierna wou ik de vloer egaliseren en dan na 2 weken de vloer gaan verwarmen protocol al voor de vloer te leggen(PVC). Iemand ervaring of tips, andere volgorde? Dit is de stand nu:
  IMG-20201002-WA0015.jpg
  IMG-20201002-WA0005.jpg
  IMG-20201002-WA0014.jpg
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #9
  De RR staat voor Rapid Repair, dus niet teveel per keer klaar maken. Je hebt hooguit een half uur na menging om het te verwerken. Beter eerst een kleine hoeveelheid aanmaken, in een hoek beginnen en kijken hoe lang je er over doet. Aan de hand daarvan kun je bepalen hoe grote hoeveelheid je per keer kunt verwerken.

  Het is een reparatiemortel waarmee je ook hellingen kunt maken, niet zozeer een dunne egalisatiemortel dus opdrijven zal met wat beleid wel meevallen. Waar nodig de leiding vastzetten met kegjes tegen opdrijven. Het hangt er een beetje vanaf hoe strak ze nu al in de gleuven liggen of vastzetten nodig zal zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu