Subwoofer lakken met jachtlak

Ngroenewoud

  • #1
Beste klussers,

Ik ben momenteel bezig met de bouw van een subwoofer. Heb deze inmiddels gefineerd met Mahonie dmv witte houtlijm en een warme strijkbout.

Alles zit er mooi op, en kom nu in het stadium van het aflakken van het geheel. Maar hoe kan ik dit het beste doen? MBT het ontvetten, de schuurkorels, aantal lagen enz enz.

Ik wil merk verwijderd jachtlak gebruiken, om zo'n mooi mogelijke afwerking te krijgen net zoals op een boot/schip.

Het verwijderde merk voert vele soorten lak, gebruik google voor een beschrijving.
Moderator
 

Kees61

  • #2
Maak het mahonie eerst maar nat met een spons.
Je kunt dan goed zien of er nog lijmresten aanwezig zijn (witte vlekken), of lijmdoorslag. Dat moet je er goed af borstelen. Lijmresten geven vlekken als je het lakt.

Met het nat maken gaan ook de hazen opzwellen (een haas is een losse plek in de fineer). Die kan je nu nog repareren.
Als het weer droog is dan zou ik het gewoon schuren met korrel 120 en lakken. Niet blijven schuren want fineer is maar dun :-)

Hoe vaak je het moet lakken ligt aan jezelf, wanneer je het mooi vindt. Je kunt de nerf open houden (zichtbaar) of helemaal dicht lakken.
Even een dun laagje om een huidje te vormen en dan opbouwen. Ondertussen schuren.
Ik ken die lak niet dus over de verwerking kan ik niets zeggen.
 

Kees61

  • #3
Ik stond vandaag te denken, dat je het nog mooier kunt maken door het licht te beitsen met waterbeits, voordat je het lakt. Je kunt zakjes beitspoeder kopen, genoeg voor een liter (of een halve). Je moet wel even een staaltje uitzetten op een stukje fineer en als dat droog is even lakken om de kleur goed te zien. Eventueel kan je de beits lichter van kleur maken met meer water.
 

Fbakkum

  • #4
Als je er voldoende laklagen op hebt zitten als je de voorkeur hebt voor dichte nerven en deze laklagen voldoende zijn uitgehard (twee weken), kan je ervoor kiezen het geheel te polijsten/polytoeren. Dan gaat jouw Subwoofer eruitzien als Japans lakwerk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu