Stukwerk in de badkamer

JuliaJerome

  • #1
Graag zou ik wat advies willen voor het stukwerk in onze nieuwe badkamer.
Uit veel sites begrijp ik dat als je over stukwerk wilt tegelen je dan voor een stuklaag op cementbasis moet gaan.

Maar klopt het dat je voor bijv het plafond en een koof wel gewone gips/kalkstuk mag nemen? Dat is toch juist goed voor de vocht balans in de badkamer? Mag je die dan gewoon latexen of moet je daar weer aparte verf voor gebruiken en moet die dan juist doorlatend zijn of juist weer dicht?

Graag uw aller advies. Alvast heel erg bedankt!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Plafond kan gewoon met gips. Die koof kan ik niet beoordelen maar zolang het niet blootstaat aan continue waterbelasting (zoals bijv. een douchehoek) kan dat prima.

Gewone latex kan altijd. Ik heb eens een keer als experiment eens schrobvaste muurverf gebruikt om het plafond in een badkamer te sauzen. Dat is verf wat normaal voor buitengebruik is geschikt en zo dicht als lak. Gewoon, om eens te proberen of het minder snel schimmelt. Vooralsnog ziet het er goed uit. Neemt ook goed af.

Vochtbalans in een badkamer geloof ik niet in. Het vocht moet er gewoon zo snel mogelijk uit en daarom het liefst niet opgenomen worden door gipsplaten, verf of gipsstucwerk. Maar dat is mijn mening, wellicht denken anderen daar anders over.
 

Tiho

  • #3
Dat je het overal leest klopt, maar een ik ken mensen die badkamers voor hun beroep maken en die gebruiken gewoon gips voor alles. Die moeten er ook zelf garantie op geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu