Stukje zelf stuccen

BvR1977

  • #1
Dag,

In onze pas gestucte werkkamer zitten vier electriciteitspunten in het plafond. Twee daarvan hadden achteraf dichtgestuct mogen worden. Nu zijn de stucadoors zo goed geweest om toch een stuk over de punten heen te stuccen, waardoor het maar kleine gaatjes zijn (zie foto). Heeft iemand een goede tip om dit zelf netjes en goed dicht te krijgen?
Er is echter een probleem... Deze electriciteitspunten hebben geen kastje. Ik bedoel, er hangen een boel draden in een metalen vierkantje (zie foto). Volgens mij kun je nog kiezen om er een lichtpunt of een stopcontact van te maken. Het gat is dus redelijk open, ondanks het stucwerk dat er al overheen loopt.
Al vast bedankt voor de tips.

[/img]
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Slecht advies.
Deze dozen moeten absoluut bereikbaar blijven.
Er hadden voor het stucen spatdeksels opgemoeten en na het stucen de bijbehorende deksels.
Er zijn speciale afdekplaatjes voor te koop die de lasdoosdeksel afdekken.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Dit zijn centraal dozen en deze horen bereikbaar te blijven voor inspectie, reparatie, aanpassingen etc. Niet dichtstuken dus. Wel horen ze gesloten te worden dmv een bijpassend deksel. Zoiets;



Zo te zien zitten ze wat diep, daarvoor zijn opdik-ringen te verkrijgen. Uiteindelijk plaats je op de deskel een nette blindplaat om het af te werken.
 

Tiho

  • #4
Die op de tweede foto, is een inbouwdoos. Deze moet bereikbaar blijven dus zeker geen pur! Je kunt hier ronde afdekkapjes voor krijgen. hier kun je ze vinden.
 

BvR1977

  • #5
Bedankt voor de reacties.

Maar wat ik me afvraag is of ik zo'n centraaldoos makkelijk zelf kan plaatsen. Dan werk ik de stucresten weg om ruimte te maken en plaats hem er in. Ik zie op de foto die Xsnder toont uitsteeksels voor de draden en vraag me af hoe ik deze in de inbouwdoos krijg.
 

Sjaan Smit

  • #6
Wat Sxnder liet zien (centraaldoos) zit er bij jouw al alleen moet je er nu nog even een net kapje opzetten en vooral niet dichtstucen.....
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #7
Idd het grijze deel wat je op die afbeelding ziet, zit er als het goed is. Je zult dus wat stukwerk moeten verwijderen, eventueel een opdik-ring plaatsen en dan de op de afbeelding getoonde deskel. Als je het verder niet als lichtpunt wenst te gebruiken kun je daar overheen nog een sierplaat plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu