Stukje muur rondom kozijn stuken

Olga90

  • #1
Goedemorgen,

Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren.
Onlangs is bij ons een nieuw kozijn geplaatst. De afwerking van de wand rondom het kozijn is hierbij weggehaald, dus dit moet opnieuw gebeuren.
De wand ziet er nu zo uit:
DSC_2477.jpg

De kozijnplaatsers zeiden me dat ik het beste MP 75 kon kopen, aanmaken, kneden als brooddeeg en het daarmee dichtsmeren.

Maar als ik online ga zoeken, lijkt er wel meer bij te komen kijken dan dat. Verschillende stucmortels, waarbij MP 75 juist voor machinaal aanbrengen is, voorstrijken en er wordt behoorlijk wat gereedschap geadviseerd als een mixer en een rei.

Hoe zouden jullie dit aanpakken? Het is maar een klein stukje, dus ik kan me indenken dat een aanpak zoals de kozijnplaatsers voorstelden voldoende is. Of denken jullie dat het toch echt beter is de meer officiële aanpak te volgen zoals hier bijvoorbeeld omschreven staat:

Aanvullend vroeg ik me af hoe jullie zouden omgaan met de randen naast het kozijn. Hier komt allerlei materiaal bij elkaar: baksteen, PUR, hout en de oude stuclaag. Kan ik hier overheen stuken of zouden jullie dit eerst met iets anders opvullen?
DSC_2478.jpg


Overigens adviseerden de kozijnplaatsers me de oude stuclaag te laten zitten. Als ik die er af haal, neem ik waarschijnlijk ook delen stuclaag van het plafond en de wand die er haaks op staat mee en mag ik de hele kamer doen. :)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Mp 75 is prima met de hand te verwerken.
Alles wat hol klinkt zit los en moet er eigenlijk af.
Te stucen delen voorstrijken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu