Stukadoren badkamer: Specie of gips

Hanzel

  • #1
Beste klusvrienden,

Eindelijk is de kogel door de kerk. We gaan ons woonhuis grondig verbouwen. Ik ben nu bezig een vakman te vinden die de woning gaat stukadoren als we klaar zijn. Ik heb twee offertes aangevraagd en beide heren geven me op sommige punten verschillende antwoorden. Ik hoop dat een van jullie me kan helpen.

De muren van de badkamer worden betegeld. Deze worden eerst recht gemaakt. De ene stukadoor zegt dat dit met gips kan (normaal stuck) De andere zegt dat dit met specie moet. Eenzelfde discussie heb ik over het dichtmaken van de sleuven voor elektra. De ene stukadoor zegt dat ik dit met rotband moet doen. De andere geeft aan dat dit met cement moet.

Wat is waar?

Bas
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die discussie is hier al vaak gevoerd. Je kan de zoekfunctie even gebruiken.

Bepaalde soorten gips kunnen gebruikt worden ,maar je loopt altijd het risico dat (zeker in de douchehoek) als er (langdurige) inwatering om wat voor reden onstaat het gips gaat rotten en dat geeft hele nare effecten. Ik heb dat wel eens gezien. Gips en water gaat nu eenmaal niet samen.

Met een cementpleister loop je dat risico niet. Eventuele inwatering tast je wanden dan niet aan.

Ik zou zelf, als ik de keus heb, altijd voor een cementpleister kiezen in een badkamer.
 

Hanzel

  • #3
Dankjewel! Ik kon -gek genoeg- met de zoekfunctie zo snel niks vinden. Voor de badkamer wordt het dan dus cementpleister. Kan ik concluderen dat het voor de elektrasleuven niet uit maakt of ik Rotband gebruik mits het niet in een natte ruimte is?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mijn opmerking is bedoel voor het uitvlakken van de wanden in de badkamer. Voor die paar electrasleuven kan je rustig een beetje gips gebruiken, zeker omdat deze niet door de (natte) doucheruimte zullen lopen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Er is ook vulgips voor de badkamer. Voor de sleuven dus, want een hele wand ga je er niet mee stucen.

Waar zijn de wanden van gemaakt?
 

Hanzel

  • #6
Ben inmiddels overtuigd dat eea inderdaad in de specie moet om problemen te voorkomen. De sleuven kunnen dus gewoon met rotband dichtgesmeerd worden!

Thanks jongens!
 

Mark81

  • #7
Als je de wanden gaat stuccen met een cementgebonden specie mogen de sleuven niet dicht gezet worden met gips. want cement op gips hecht niet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu