Toilet stukadoren: lastig plafond

Niels

  • #1
Recht-toe-recht-aan stukadoren van muren gaat mij inmiddels prima af. Nu nog het toilet. Ons toilet zit onder de trap en het plafond heeft ivm de traptreden in de hoek een uitstulping / bolling. Ik vind het super moeilijk om dit uit de lossen pols te stukadoren, maar rei-latten hebben geen zin omdat het plafond bol loopt.

Welke pro kan mij een tip geven? De stuc-laag moet 3-5 mm worden. Het gaat om een bolling van ongeveer 80cm bij 90cm. Het hoogteverschil is ongeveer 25cm. Het is een bestaand plafond (kippengaas+riet+kalk).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dunne en smalle buigzame latjes gebruiken of stroken tempex ?
 

Niels

  • #3
Het gaat om een bestaand plafonnetje, incl. 'hangbuik'. De vorm is er al, hoewel ongelijk en vol scheuren en oneffenheden. Ik moet 'm dus alleen netjes afsmeren, maar omdat het een bolling betreft lukt het niet echt om er een egaal geheel van te maken. Erg frustrerend, aangezien de rest super strak is...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De strookjes op het bestaande plafond lijmen of liever nog met dubbelzijdig plakband plakken, dat zal het beste gaan met strookjes tempex.
De basis is er dan en met wat kunst en vliegwerk zult u de rest ook wel netjes krijgen, eventueel een dikkere laag opzetten en naderhand schuren.
 

Ralph

  • #5
Gewoon uit de hand lattenrecht reien en afmessen. Gips heeft een redelijk lang open verwerkingstijd wat je de kans geeft net zo lang te pielen totdat je het resultaat hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu