Stucwerk zakt door

RoelofvanderPlas

 • #1
Beste klussers,

Bij ons hebben de stukadoor en aannemer mij geadviseerd om gipsplaten op een skelet plafond te monteren met latten om de 60 cm en dan om en om verband. De hoogte is hierbij ongeveer 240 cm. Dit heb ik ook gedaan in de garage en toen zeiden ze tegen mij dat ik de latten daar om de 30 cm moest leggen ipv om de 60 (zoals op zolder), omdat daar het plafond lager is, namelijk 210 en het meer risico is dat je daar het plafond raakt, was hun verhaal.

Nu heeft de stukadoor alles gestuukt, maar na enkele maanden valt ons nu op dat de gipsplaten op zolder aan het doorzakken zijn. Je ziet dus precies de gipsplaat lijnen lopen en elk staat een beetje bol. In het begin was dit ook al gebeurd en toen zei de stukadoor dat hij dit wel recht kon smeren. Dit is ook toen een tijdje recht geweest, maar nu dus zijn de platen alsnog bol gaan staan. De garage loopt wel keurig recht en had dus beter ook de zolder gewoon om de 30 moeten leggen.

Nu zijn we er inmiddels achter gekomen dat wij te maken hebben gehad met beunhazen ipv vakmannen, dus bespaar me het mede ongenoegen.

Nu wil ik graag weten of dit A, (op korte termijn) gevaar kan opleveren op instorten en B of dit (alsnog) zonder teveel sloop- of herstelwerk te maken is? Er zit tevens steenwol isolatie tussen.

Graag ontvang ik advies en tips hoe ik dit het beste kan aanpakken of dat ik gelijk heb en ze mij dus verkeerd hebben geadviseerd mbt de latten plaatsen.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Laat de stucadoor eerst eens met een goede oplossing komen. Weer rechtsmeren voegt alleen maar extra gewicht toe waardoor het probleem groter wordt. Schakel de overkoepelende organisatie in van de stucadoor als je er niet uit komt.

  Het is uitbesteed werk. Daar geven we in principe geen advies voor.
   

  Jackd

  • #3
  Ik lees het als dat de vraagsteller zelf de latten heeft geplaatst. (op advies van ..)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Zit die steenwol strak tussen de balken?
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Klinkt alsof je de gipsplaten evenwijdig aan de rachels hebt gemonteerd in plaats van haaks er op.
   

  Tiho

  • #6
  Als je het over 60 cm, gipsplaten en een stukadoor hebt klinkt het al raar.

  Een stukadoor hoort stucplaten te adviseren en rachelen om de 40 cm hoh.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu