Stucwerk buitenmuur

Appy46

  • #1
Hallo

ik ben op zoek naar informatie over metselstucwerk op de buitenmuren. ik heb de muren laten stralen en ben op zoek geweest naar een stucadoor. ik heb een bedrijf gevonden die dit wilt doen maar tot mijn grote verbazing willen ze dat pas volgend jaar in het voorjaar doen. de reden is niet dat ze geen tijd hebben maar dat het geen goed seizoen is vanwege de afkoeling 's avonds, de hoge vochtigheid en de kans dat als het gaat vriezen het stucwerk gaat loslaten. dat zou betekenen dat ik een 1/2 jaar tegen een huis aankijk dat met de gestraalde muren geen gezicht is. is het bedrijf niet te voorzichtig en zijn de risico's echt zo groot???

groet

appy
 

Pepjo

  • #2
Zij zijn de pro's , die zullen het wel weten toch ?
Verwacht u dat wij als clubje klusamateurs vaklieden de beslissingen gaan betwisten ?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Ik vind dat die stucadoor goed bezig is.
Hij moet tenslotte ook garantie geven op zijn werk.
Dus zal hij elk eventueel risico uitsluiten om goed garantie werk te leveren.

Maarja je kunt natuurlijk ook een beun de haas laten komen, die het wel effe snel komt doen, en snel het geld in zijn zak stopt, en van garanties nog nooit gehoord heeft.
 

Henri 1970

  • #4
Voor stucwerk buiten ben je nu eenmaal afhankelijk van het weer. (nacht)vorst kan het stucwerk beschadigen en bij een te hoge vochtigheid, of te lage temperatuur is het bijna onmogelijk om een mooi en goed eindproduct te krijgen. De stucadoor heeft dus gelijk :wink:
 

Michiel_H

  • #5
Stelregel is dat de nachttemperatuur niet onder de 5 graden komt. En dat risico zit er op dit moment wel degelijk in. Wil je garantie dan zal je absoluut moeten luisteren naar deze verstandige stucadoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu