Scheuren in stucwerk buitenmuur

Andre

  • #1
De buitenmuur van ons huis is voorzien van een witte stuclaag.
Er zitten nu her en der wat scheuren in het stucwerk.

We willen in de nabije toekomst de het huis buitenom opnieuw gaan verven. Weet iemand hoe ik deze scheuren het beste weg kan werken?.
 

Markie

  • #2
Hallo andre,
Ik vrees dat die barsten of scheuren na een tijdje terug komen, dat je het zeer moelijk zal kunnen wegwerken. Ik denk dat er in het stucwerk van je huis geen wapeningsnet zit die het scheuren zouden moeten tegen gaan.

Je zou eens moeten nagaan of die barsten stabiel blijven, en als dat niet zo is heeft het geen zin want die gaan zeker verder scheuren.
Als ze niet meer veranderen kun je eventueel gewoon opvoegen met cement en dan laten uitharden en terug schilderen. Veel succes.
groeten markie.
 

Andre

  • #3
Ik heb niet zoveel ervaring met dit onderwerp. Hoe gaat het stuccen van een buitenmuur precies in zn werk?

Ik heb diverse mensen gehoord die zeggen dat hier speciaal spul voor is voor het wegwerken van deze scheuren, is dat zo?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hallo André,
zitten er ook scheuren in de muren ?
Is het huis eerder geschilderd en met welke verf ?
Wat versta je onder een barst en een scheur, graag de breedte en diepte.
 

Andre

  • #5
Ik kan niet zien of er ook scheuren in de muren zitten.
Het lijkt dat daarop ook meer op een barst dan een scheur. Ik weet niet of het huis al eerder geschilderd is omdat we het huis net anderhalf jaar hebben.

De breedte en diepte van de barst/scheur is niet te meten (minder dan 1mm). De scheuren zitten precies boven een deurkozijn aan beide zijden en lopen dan schuin omhoog (foto's beschikbaar eventueel).

Kunststof deurkozijn zit er al bijna 20 jaar in. Hoe zit dat precies met zo'n wapeningsnet in buitenmuur stucwerk?
 

Markie

  • #6
Hallo andre,

Als er stuc wordt geplaatst gaat dat in 2 lagen. Eerst een onderlaag waar er een net in geplaatst wordt om barsten te voorkomen en dan een eindlaag met daarin het kleur en het motief dat je zelf graag ziet.

Je zou eens moeten informeren bij een stucadoor of dat eventueel kan bij het repareren ter hoogte van de barsten iets breder afkappen en dan misschien een strook net erover en dan een nieuwe laag stucwerk.

Maar volgens jouw verhaal is de latei boven de deur te licht volgens de druk van bovenaf (veel metselwerk erboven of de druk van het dak). Volgens jouw beschrijvingen zijn dat de kenmerken van een te grote druk boven de latei.

Veel succes
Groeten markie.
 

Andre

  • #7
Het deurkozijn zit er nu al bijna twintig jaar in en heb verder geen last van klemmende deuren of andere scheuren, dus ik neem aan dat deze scheuren zich wel 'gezet' hebben in die jaren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Hallo André,
als het is zo jij het zegt dan kun je de barsten iets uitkappen, een V-groef van 5 mm breed en diep is genoeg.

De groef kun je dan opvullen met porion, verkrijgbaar bij de doe het zelf zaak of ijzerhandel, eerst de groef licht bevochtigen en dan opvullen.
Je kunt met een kwast vaak wel de strctuur van het stucwerk namaken.

Succes.
 

Andre

  • #9
Heeft alabastine hier ook iets voor of is porion het beste
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Hallo André,
porion bevalt mij het beste.
 

Andre

  • #11
Ok.... Ik zal het proberen wanneer we toe zijn aan het verven buitenom.
Bedankt voor de info
...
Natuurlijk is alle verdere informatie welkom.
 

Albert

  • #12
Porion is een wondermiddel om oude scheuren te repareren. Heb dezelfde ervaring als Jan, voeg iets uit hakken en porion er in. Wekt ook uitstekend als aansluiting muur/kozijn in plaats van kit bij een huis wat gestucd is blijft flexibel
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #13
Het door jullie genoemde merk bestaat niet meer. Het merk is overgenomen door een groot bedrijf op het gebied van behang-plaksels, en heeft diens merknaam gekregen.

Het product heet "allesvuller".
 

Andre

  • #14
Ik heb laatst nog een tip gekregen en dat is Rubson Scheur. Dat is een acrylaatkit met korrelstructuur geschikt voor het dichten van scheuren en oa structuurpleister (geschikt voor binnen en buiten).

Heeft iemand ervaring met het gebruik van deze kit in plaats van Perfax Allesvuller?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu