Stucen keuken

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo, ik ben nieuw hier!

Ik heb de keuken gesloopt inclusief tegels etc en wil hier gaan stuken.
Is het beter om dit met stucmortel te doen of kan dit gewoon met gips?

Bvd Ruud
 
Na eveneens verwijderen van tegels (onder) en stuclaag (boven) heb ik het stucwerk laten doen, en dat gebeurde gewoon met gips.

Ik heb wel eerst de gehele ondergrond voorbehandeld met (gele) stucprimer, dat "moest" van de stukadoor!
 
Bedankt voor de reactie maar nu nog een vraag.

Ik wil hier geelband gaan gebruiken maar geelband is maar tot 10 mm geschikt, ik schat dat ik wel 20 tot 30 mm moet opvullen.

Kan ik hier eerst goudband opdoen en daarna direct geelband of moet dit eerst geprimerd worden? Goudband hecht ook niet op snelband is mijn ervaring.
 
Hiervoor kunt het beste gewoon de muren aansmeren met een mortel van 4 delen zand, 1 deel cement en een 1/2 deel kalk.
Het is niet echt gemakkelijk maar met enige oefening moet het kunnen.

Voor u begint is het handig een paar dunne latjes op de muur te schroeven of te spijkeren, deze latjes na het stucken weghalen en de sleuven dichtsmeren.
Met een lijmpistool de latjes vastzetten bevalt mij het beste.

Afwerken kan met roodband voor glad werk en geelband voor fijn schuurwerk.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan