Stucadoren op oude muur.

Didier

  • #1
Ik heb een oude woning in Frankrijk gekocht. We gaan de keuken opnieuw stucen. Op de muur zit veel schimmel. Dat is in het verleden gebeurd doordat de vorige bewoners lekkage hadden en niet luchtten. Inmiddels is er een nieuw dak geplaatst en ventilatieroosters etc.

De muur willen we netjes stucen of in de korrelstructuur zetten. Wat moet ik doen met de oude muur. Kan ik die gewoon in de voorstrijk zetten en dan afwerken ?? Ik heb even een foto geplaatst van een stuk van de muur.

Dank

Henk
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Denk dat het beter is, om het oude stuckwerk er af te bikken.
Zo ben je ook de schimmel kwijt, die in veel gevallen heel ongezond kan zijn.
Daarna de muren opnieuw stucen met kalkspecie of een gipsgebonden produkt.
 

Didier

  • #3
Da's wel heel erg veel werk. Het is een soort cementlaag van zo'n 10 cm dik. Daarachter zitten grote dikke stenen. Zo'n 15 jaar geleden heb ik de zaak afgewerkt met gipsplaat. Verder dak vervangen etc. Dus de schimmel is al zo'n 15 jaar gestopt. Ik zie er vreselijk tegen op om die muur af te bikken en weer opnieuw helemaal te stucen. Het is nogal een stukje. Verder is de muur nu heerlijk glad en vooral...recht. Even een afwerklaagje is dan heel wat anders dan afbikken en opnieuw stucen.

Graag zou ik de droge schimmel eraf willen vegen (eventueel met staalborstel). Daarna een schimmelwerende laag of zo aanbrengen, voorstrijk en afwerken met pleister. Hoe voorkom ik dat de schimmel er weer door komt.

groet

Henk
 

Fiesiekus

  • #4
Als de stuclaag verder goed vast zit, zou je kunnen beginnen met het verwijderen van de schimmel (evt. eerst met chloor bespuiten). Daarna met een voorstrijkmiddel en afwerken met een finish-laag of een korrelstructuur-verf.
 

Didier

  • #5
Dank. Ik ga het eerst zoveel mogelijk scoon maken, daarna met chloor afboenen, daarna flink in de voorstrijk en dan afwerken.

Dank

Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu