Struikelproof oplossing voor de trap

Struikelproof

  • #1
Ik ben m'n hersens aan t kraken over een alternatief voor tapijttegels op de trappen in ons huis. Ik heb helaas uitzaaiingen in mijn ruggenwervel. Inmiddels is het wat beter door bestraling, maar het kan zo weer achteruitgaan. Toen ik vorig jaar op m'n slechts was had ik last van lichte uitval in mijn benen. Mijn voeten blijven dan aan de tapijttegels hangen waardoor ik uitglijd. Ben gevallen. Voet gebroken. Sindsdien ben ik bang voor de trap. De tapijttegels zijn eraf en hij staat in de grondverf. Maar de schilder geeft aan dat we die toplaag verf er straks zo weer aflopen. En raadde vloerbedekkingstegels aan:cry:
Ik wil dus heeeeel graag iets anders. Heeft iemand een wat minder voor de handliggend idee? Ik weet dat je van die antislip stroken voor huisdieren hebt en metalen maantjes. Maar dat lijkt me beide niet top. Van het laatste wordt ons zoontje wakker savonds. Op het eerste ben ik ook bang dat ik erop ga struikelen als ik minder controle op mijn spieren krijg. Zou iets met wrapfolie kunnen of loop je dat heel makkelijk kapot? Bestaat er verf die niet zomaar slijt? Wie heeft een idee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wij gebruiken al jaren trapmatten . Van die maantjes zijn zelfklevend en van een of ander slijtvast materiaal.
 

Evenwatanders

  • #3
Wij hebben tapijt op de trap laten leggen. Dus geen tapijttegels, maar tapijt dat per meter (2 of 4 m breed) verkocht wordt. Bij de betreffende tapijtzaak (een onderdeel van een grote NL keten) hebben we ons laten informeren wat het beste geschikt is en zij hebben een vloerenlegger opdracht gegeven het tapijt te leggen. Tapijt op de trap is geluiddempend en vormt beslist geen struikelblok.

Dat hebben we inmiddels twee keer gedaan, de eerste keer ca 18 jaar geleden en de tweede keer ca 4 jaar geleden en het bevalt uitstekend. Het tapijt wordt ter plekke op maat gesneden en vastgelijmd (tegenwoordig met smeltlijm, oplosmiddelen mogen niet meer. Indien nodig wordt het hier en daar vastgeniet.

Meestal wordt een vaste prijs per trede gerekend voor het leggen.

Het geheel is natuurlijk wel een stuk duurder dan wanneer je (zelf) halve maantjes oid legt, maar wel heel comfortabel. Maar ik kan natuurlijk niet in een ander z'n portemonnaie kijken. :wink:
 

Struikelproof

  • #4
Tnx voor je reactie Wgb. Trapmatten/halve maantjes vloerbedekking is precies wat ik niet wil. Eraan blijven hangen. Gebroken voet. 2 maanden ellende. Dat wil ik nooit meer.
 

Struikelproof

  • #5
Tnx Evenwatanders. Ik vrees dat ik daar net als op tapijt op onderuit ga. Ik zoek naar iets anders dan de bekende oplossingen. Geen stoffen bekleding. Liefst een vorm van verf die wel blijft zitten. Of iets als vinyl dat je er strak op kunt plakken. Iets wat nu niet speciaal oor trappen wordt gemaakt.

ik ben echt bang op de trap. Door zenuwuitval is mijn coordinatie soms niet goed. Mijn schoen blijft hangen aan de stof. En dan lig ik.
 

Evenwatanders

  • #6
Heel eerlijk gezegd heb je (volgens mij) dan meer aan een traplift.
Want in zo'n conditie zul je aan wat voor oneffenheid dan ook blijven hangen en een smak maken.
 

Struikelproof

  • #7
Dat is niet het geval. Een traplift zal er on de toekomst ongetwijfeld moeten komen maar daarvoor ben ik nu veel te mobiel. Veel beter dan heel veel anderen zonder kanker. Ik wil alleen nooit meer tapijt of vloerbedekking. Op een trap zonder stof val ik niet. Blijft altijd lastig je daar een beeld van te vormen als je het zelf niet hebt. Tnx voor je meedenken. Ik hoop dat een ander ergens op kan komen.
 
Laatst bewerkt:

De Bob

  • #8
anti-slipverf ?
Wordt veel op gangboorden van jachten gebruikt, en werkt perfect.
 
  • Like
Waarderingen: Struikelproof

XanderH

Specialist Elektra
  • #9
Alles wat je op de vloer kunt leggen, kan ook op de trap gelegd worden. Tapijt, vinyl, linoleum, PVC, laminaat. Als je de gehele trap daar goed mee bekleed kun je er niet met je voeten achter blijven hangen / er over struikelen. Maar sommige vloerafwerking is misschien wel te glad voor op de trap en dan krijg je een ander risico: uitglijden.

Er bestaat ook vinyl (op rol) met een groffe anti-slip afwerking, is dat wellicht iets?

productfoto_ret.jpg


Of zoiets met een geweven structuur:
Website-geweven-vinyl-rubber---17.jpg


En stoffeerder moet je prima met dit vraagstuk kunnen helpen en heeft ongetwijfeld stalen beschikbaar.
 

Struikelproof

  • #10
Hoi Bob, kun je een linkje delen van die verf?
 

Struikelproof

  • #11
Hoi Xander, dat vinyl met anti-slip is interessant. Waar haal je dat?
 

De Bob

  • #12
Elnek schreef:
Hoi Bob, kun je een linkje delen van die verf?
Google op "anti slip dekkenverf" dan komt u ze allemaal tegen.
 

Struikelproof

  • #13
Gevonden inderdaad. Merk maakt niet uit? Zie dat ze ook poeder hebben. Ik zou de schilder ook kunnen vragen dat aan het blik voor de toplaag toe te voegen?
 

De Bob

  • #14
Ervaring met deze korrels heb ik niet, ik koop het in een kant en klaar product, maar zijn in verschillende "groote" te koop.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Struikelproof

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu