Structuurverf op gipsplaten

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,


Ik heb in mijn huis een aantal houten tussen-muur. Nu wil ik graag overal structuurverf aanbrengen en vroeg me af of het wat is om gipsplaten tegen het hout te schroeven en dan vervolgens de voorstrijk en structuurverf aan te brengen. Gaat dit zoals ik het me voorstel? Welke merken hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding?


Alvast bedankt.
 
Beter stucplaten aanbrengen, de naden vullen met vezel-versterkte nadenvuller (o.i.d.) en dan de gewenste structuurverf (dus beslist geen voorstrijk!!!).
 
Waarvoor geen voorstrijk als ik vragen mag? Als de platen teveel zuiging hebben zal het probleem ontstaan dat de stuclaag eraf bladderd. Met gewone saus zal dit probleem niet ontstaan aangezien deze wegtrekt in de platen.

Stucplaten ken ik niet zo, dus weet niet zo hoe deze zijn opgebouwd.

Ontopic: Merken worden niet gegeven op deze site
 
Stucplaten hebben een anti-zuiglaag. Zoek (weer) eens op "horrorverhaal". Het gaat hier niet om stucken maar om structuurverven. Overigens zou ik voor stucken hetzelfde adviseren; maar dan de naden gazen.
 
Hoi
als je gewoon structuurverf wil gebruiken moet je geen stucplaten gebruiken ( deze zijn om te stucadoren hebben geen fillernaden )

je moet gewone gipsplaten pakken wandplaten en afwerken ( filleren ) en dan zeker voorstrijk gebruiken altijd op gipsplaten als je gaat verven omdat de filler ( waar je naden mee afwerkt puur gips is ) en gips plaat papier op zit hebben allbei een anderen werking de één zuigt beter als de anderen gebruik je nu geen voorstrijk dan blijf je de naden bijna altijd zien met sructuurverf minder omdat dat grover maar voor die paar euro ga je dat natuurlijk niet riskeren .

grtz wimpie)
 
Bedankt voor de reacties zover. Dus als ik het goed begrijp heb ik twee opties:

1. Stucplaten + filler + structuurverf
2. Gipsplaten + filler + voorstrijk + structuurverf

Dat van geen merken mogen noemen wist ik niet, staat voor zover ik kan lezen ook niet in de registratie voorwaarden. Is het wel geoorloofd om bijv te vragen of de structuurverf van "Dat zeg ik..." :wink: kwalitatief goed is?
 
Nee je hebt 1 optie
gipsplaat geen stucplaat gebruiken ( stucplaten zijn ook maar 30x200 )en gips platen kan je in de lengte pakken die je moet hebben .

en als je verf haalt , haal dan al meteen goeie dan hoef je het over een paar jaar niet weer te doen die goedkopen verkleurd eerder je kan het beter in de duurder verfzaken halen die worden niet zo gauw geel
 
De laatste meneer was goed op weg om de vragensteller van goed advies te voorzien..

:cry: Helaas weet de vragensteller niet WELKE uitvoering / en WELKE dikte van gipskartonplaten hij dan moet aanschaffen.

:lol: Gelukkig zijn er speciaal voor wanden 12,5 mm dikke gipskartonplaten met afgeschuinde zijden, uitvoering GK ( u heeft niets aan de reguliere gipsplaten van 9,5 mm met ronde zijden: indien u de naden met band gaat afplakken ziet u deze altijd door de structuurverf heen omdat het band OP de gipsplaten blijft liggen ).

Wandplaten kunt u vastzetten met gipsplaatschroeven of nieten, plafondplaten altijd schroeven ivm uitzakken gipsplaten.

De afgeschuinde kanten kunt u met elastische filler in 1 gang spiegelglad krijgen. Daarna de platen OF met verdunde muurverf voorstijken OF met een voorsstrijkmiddel.

Om de filler te verzadigen rolt u deze met een vachtroller met verdunde muurverf voor. Laat dit even een half uurtje aantrekken en daarna met muurverf de wanden ( vachtroller op een stok en nat-in-nat- werken ) afwerken.
 
Bedankt voor de info ik wist inderdaad niet dat er "speciale" gipsplaten voor zo'n klus zijn.

Ik heb in een niet nader te noemen kleine DHZ zaak om advies gevraagd en daar werd me verteld dat ik de houten platen ook kon opschuren, dan in de grondverf zetten en dan structuurverf er over. Is dit ook een goede oplossing? Lijkt me namelijk makkelijker dan gipsplaten.
 
Die optie is een alternatief, en daardoor zit er altijd een kans in dat dit verkeerd gaat. Hout is niet bedoeld om overheen te gaan met structuurverf of muurverf oid. Wanneer dit wordt voorbehandeld met een acryl grondverf (1 a 2 lagen) wordt er enigzinds een hechtlaag aangebracht waarop de andere producten kunnen hechten.

Gipsplaat is wel gemaakt voor het gebruik met muurverf/structuurverf.
 
De DHZ zaak heeft u geen geheel verkeerd advies gegeven: op houten plaatmaterialen kunt u structuurverf zeer wel toepassen, mits goed ontvet en van een ruwe hechtlaag voorzien.

Gewone muurverf is NOT DONE op houten plaatmaterialen, helemaal waar.

Een goed kwaliteit structuurverf bezit voldoende flexibiliteit om de spanningsverschillen op te vangen.

Schuur in dit geval uw grond / hechtlaag niet: zo heeft uw structuurverf meer grip op het materiaal.

Breng de structuurverf op met een vachtroller en rol direct daarna met een schuimplastic structuurroller na tot u de gewenste structuur heeft.
 
Nog even een paar vragen voordat ik ga beginnen:

Ik heb het behang van de muren gehaald, er zitten echter wel nog kleine lijm plekjes op. Dacht zelf om dit met nat schuurpapier te verwijderen.

Wat moet ik verder nog met de muur doen voordat de voorstrijk erop kan?
-Gaten vullen met muurvuller.
-Schoonmaken/ontvetten (waar kan ik dat het beste mee doen)?
-Opschuren voor betere hechting?

Voor de hout platen geldt dus:
-Opschuren met grove korrel (80, 100)?
-Ontvetten.
-Twee lagen acryl grondverf.
-Structuurverf.

Tussen de houtplaten en de de muur zit een kleine kier, heb me laten vertellen dat het het beste is om dit met kit dicht te maken zodat de structuur daar niet gaat scheuren, klopt dit?
 
Praten we over een steenachtige ondergrond ( muren dus ) dan kunt u de door u voorgestelde werkwijze volgen. U vergeet echter een essentieel onderdeel: stofvrijmaken van uw ondergrond: hierop is het slecht hechten voor welke verf dan ook.

Houten muren veranderen we even in houten wanden voor een goed begrip.

Ook hier kunt u de voorgestelde werkwijze volgen. 1 hecht / grondlaag is voldoende.

De kieren tussen beide objecten zet u dicht met een acrylaatkit indien de opening niet dieper is dan 6 a 7 mm en niet breder dan 3 a 4 mm.

Is de opening dieper en breder dan moet u eerst rugvulling aanbrengen en daarna kit.
 
Het gaat inderdaad om een steenachtige ondergrond. Wat kan ik het beste gebruiken als ontvetter/ontstoffer? Amoniak, deft sopje, ...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan