Stroom valt uit na omzetten schakelaar

Macabre

  • #1
Beste mensen,

Op zolder heb ik een aparte kamer met werkruimte, uiteraard met verlichting die ik zelf heb aangelegd. Ruim 10 jaar werkt de verlichting prima, tot een paar maanden geleden. 1x per maand valt de stroom in het hele huis uit op het moment dat ik de lichtschakelaar omzet. Dit gebeurt echter alleen als ik de lamp uitzet.

Heeft iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen en hoe dit verholpen kan worden?

Alvast bedankt voor uw reactie,
 

DeSoester

  • #2
Is het de aardlek die uitvalt? Zo ja zal ik eens kijken of er ergens een kabel beschadigd is in de armatuur of in de doos waar hij op aangesloten zit.
 

Remco de prutser

  • #3
Ik ben geen elektricien, maar misschien sluiting in de schakelaar ? Het simpelste is even de schakelaar vervangen. Anders de draden die op de schakelaar uitkomen even doormeten.
 

Macabre

  • #4
Bedankt voor de snelle reacties!

Het is inderdaad de aardlek die uitvalt. Ik ga van het weekend de bekabeling controleren en zo nodig vervangen. Toch blijf ik het gek vinden waarom alle stroom er afgaat en waarom in zo'n korte tijd de bekabeling misschien al vervangen moet worden.
 

Atmoz

  • #5
Wat voor schakeling/schakelaar is toegepast, enkelpolig, of een combinatie met wandcontactdoos of is er een wisselschakeling? Wat voor lamp wordt gebruikt, gloeilamp, TL verlichting of iets met een zware trafo en hoe zijn de elektrische verbindingen uitgevoerd? Is er de laatste maanden iets gewijzigd in de installatie, apparatuur bijgekomen of bekabeling verplaatst?
 

Macabre

  • #6
Ik heb een wisselschakeling met daarop aangesloten TL verlichting. De afgelopen maanden is er geen bekabeling verplaatst of bijgekomen. Het ligt al 10 jaar precies zoals ik het heb aangelegd. Dus misschien is het stof of in de schakelaar zelf iets dat kortsluiting veroorzaakt?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #7
Mij lijkt de TL bak dan verdacht, probeer het eens met een gewoon peertje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu