Strakke lijnen langs plafond schilderen

Mathijs80

  • #1
Ik ben bezig met de muren te verfen (muurverf) het plafond heb ik met witte tex gedaan. Alleen heb ik niet zo'n hele strakke hand dus is me plafond net een oorlogs gebied geworden mijn god zeg het ziet er niet uit hoe ik ook me best doe ik ben geen beste schilder.
Kan iemand mij vertellen hoe ik toch strak kan schilderen, plakband is volgens mij geen optie loopt de verf onder door en je neemt schilder werk mee dacht ik.

Ik hoop dat iemand me kan vertellen hoe :idea:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U kunt het niet strak schilderen volgens uw eigen verklaring. Dan blijft er maar 1 optie over: iemand die dat wel kan: de vakschilder.

Hoe die het doet? Met een dosis ervaring, een besleten kwast en een vaste hand.

Vaak zijn de randen grillig en onzuiver. We zetten er dan eerst een acrylaat kitrand in. In het midden daarvan trekken we dan met de kwast een afscheiding.Ik kan er niet meer van maken, helaas. Het is ook een kwestie van durven. Bedenk dat verf op het plafond weer met tex weggewerkt kan worden.
 

Mathijs80

  • #3
Ja de vakschilder kan dat wel maar ik wou het zelf proberen omdat ik graag zelf wil klussen. Ik ga een vakschilder nu niet meer met mijn geknoei opzadelen, ik ga er maar het beste van maken en kijken wat het wordt.
Ik heb wel gemerkt dat het inderdaad steeds makkelijker gaat als je een aantal stukken hebt gedaan.
Dus misschien dat ik daar me voordeel mee kan doen.

@ Kees bedankt voor je antwoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu