Strakke lijn verven met kitrand

Paultje_bos

  • #1
Goedemiddag klussers,

Ik heb op een vlakke gepleisterde muur (ruwe structuur) een lambrisering geverfd (boven wit, onder grijs), ondanks een dure kikker tape is de verf er toch onder door gelopen helaas.

Nu wil ik poging 2 gaan wagen, maar wil ik de truc gebruiken door naast het afplakken een laagje kit er op te spuiten. Alleen hoe werkt dit precies? Want ik ben bang dat je de kit blijft zien als je de tape weg trekt. Hoor graag de tips!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik ken de kit-methode alleen van tv, dus anderen mogen daar over adviseren. Ik heb echter op tv ook nog een andere methode gezien: Door op de tape met dezelfde kleur verf als de muur te schilderen (en daarmee onder de tape loopt), en daar overheen de nieuwe kleur.
 

MindCtrller

  • #3
Ik ben ook ons "nieuwe huis" aan het renoveren en heb ook een aantal muren in kleur gedaan. Ik heb het als volgt gedaan: schilderstape iets uit de hoek plakken (millimeter). Dan de hoeken kitten met acrylaatkit. Even laten drogen (minuut of 10) en dan de muur schilderen incl de hoek met kit uiteraard. Ala je klaar bent met schilderen gelijk de tape eraf trekken (met beleid). Nu heb je een mooie strakke lijn.

Bij ons waren de hoeken niet altijd even recht. Ga niet proberen met de tape de hoek te volgen maar zorg dat de tape mooi recht blijft, ook al betekend dit dat de tape soms verder of minder ver uit de hoek ligt. Succes!
 

Paultje_bos

  • #4
MindCtrller, het gaat mij niet om de hoek, ik wil op een muur 2 kleuren hebben, boven wit, onder grijs. En die lijn moet mooi strak worden.

IJkenhout, jou tip heb ik ook gezien, toch twijfel ik van het succes daarvan, denk dat je met de kit truc toch het beste resultaat krijgt. Maar dan moet ik wel weten hoe het precies moet.
 

MindCtrller

  • #5
Dan werkt het in princiepe precies hetzelfde. Gewoon tape op de muur plakken en de naad afkitten en strijken.
 

Paultje_bos

  • #6
Ok, maar blijf je de kit niet zien nadat je tape hebt verwijderd? Er blijft immers altijd wat op de muur achter en het lijkt me raar gezicht als je dan nog iets ziet wat niet klopt met de rest van de muur.
 

Paultje_bos

  • #7
Heb vandaag de kit truc gebruikt, gaat super simpel. Je moet even door werken om te zorgen dat de kit niet helemaal opdroogt, maar het resultaat mag er zijn
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Ziet er superstrak uit :prima:
 

Mariekevang

  • #9
Trek je de kitrand na het sauzen er nu ook af? Of zie je die dus niet? En welke kleur kit gebruik je, wit of transparant?

Je geeft aan dat de kit niet mag opdrogen, wat is de reden daarvan?
Als ik een hele muur wil sauzen en de randen links en langs het plafond strak wil lijkt het me dat je eerst alles moet kitten, vervolgens dan sauzen. Dan is de kit toch al lang opgedroogd of heb je een andere aanpak?

Ik hoor graag van je.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu