Storing Honeywell thermostaat - Remeha cv-ketel

Pauline AMS

 • #1
Wie heeft advies voor mij?

Sinds 2008 functioneren ketel en molulation thermostaat (bedraad) naar behoren. Tot enkele weken geleden; de thermostaat geeft de foutmelding F en/of Ot.

De ketel is nagekeken en onderhouden en geeft geen storingsmelding. De installateur adviseerde een nieuwe Honeywell thermostaat te kopen. Dit heeft het probleem niet opgelost; ik krijg nu foutmeldingen F55 en Ot. Er is dus kennelijk sprake van een communicatieprobleem.

De temperatuur laat zich niet meer reguleren. Bij het verwarmen naar 21gr kan het zomaar 30gr in huis worden. De installateur belt op mijn verzoek naar Remeha en laat weten dat ik een Remeha thermostaat moet aanschaffen; de monteur kan niets voor mij doen.

Welke specialist moet ik nou voor deze probleemoplossing inschakelen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Onderhoudtje

  • #2
  Om de thermostaat en de bedrading te testen, zou je deze met een kort draad bij de ketel tijdelijk kunnen aansluiten.
   

  cool1

  • #3
  U noemt : installateur heeft service uitgevoerd ? is die dus van hetzelfde bedrijf als wie de ketel heeft opgehangen ? Heeft u zelf een nieuwe thermostaat gekocht of is dat via/door de installateur gedaan? Als dat allemaal door het zelfde bedrijf is geregeld dan mag u aanspraak maken op goede levering van het bestelde en moet die (de installateur!) het dus oplossen ook. Tenzij .... Vooralsnog zou ik niet zelf gaan zitten experimenteren ivm garantie of aansprakelijkheid.
   
  • Like
  Waarderingen: Krunnie

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu