Storing FE32 Miele inductie kookplaat (KM5732)

Klusser1955

  • #41
Ook mijn inductie kookplaat van Miele gaf dezelfde storingsmelding als hierboven al beschreven is.
Met de uitgebreide handleiding en foto's van Cyruse (dank daarvoor) ook mijn inductieplaat gedemonteerd. Het ging vrij soepel, net zoals Cyruse beschreven had, maar ook ik maakte dezelfde fout als Cyruse bij het demonteren van de lastige kleine connectoren op de printplaat waar de bolle, kapotte condensatoren geplaatst zijn. Ik ben gestopt, nadat ik de 2 bruggen verwijderd had en heb de hele plastic bak met de 3 plintplaten naar iemand gebracht die de condensatoren kon vervangen. Hij was alleen niet blij met die connector die ik van de printplaat had afgebroken, want deze moet met hele hete lucht gesoldeerd worden. Daarom een advies: ga niet verder met het losmaken van de connectoren, maar ga met de hele plastic bak met printplaten naar iemand die dit kan repareren. Uiteindelijk heeft hij alles voor mij gerepareerd en de indictie kookplaat werkt weer als vanouds.
 
  • Like
Waarderingen: Indubio

Indubio

  • #42
Después de un año de buscar información en español sin buenos resultados, por suerte encontré este fantástico foro con la solución para mi tablero Miele. Con la ayuda del traductor de Google, pude entender su explicación.
 
Laatst bewerkt:

Indubio

  • #43
Na een jaar zoeken zonder goede resultaten naar informatie in het Spaans, vond ik gelukkig dit fantastische forum met de oplossing voor mijn Miele-bord. Met behulp van Google Translator kon ik hun uitleg begrijpen. En de indicaties waren zo goed dat ik, zonder ooit een elektronicaklus te hebben gedaan - behalve het vervangen van de batterijen in de afstandsbediening van de tv - de volledige reparatie kon uitvoeren. Ik zocht een eenvoudige tutorial voor solderen met tin en kon de twee uitpuilende condensatoren repareren.

Ik waardeer de bijdragen enorm en zal het lidmaatschap van dit forum behouden, zelfs met de moeilijkheid van de taal

Muchas gracias, mucha salud desde el norte de España ;-)
02930B8A-37AC-4ECE-A570-D9E8551E341F.jpeg
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #44
Dit soort reacties zijn we blij mee.
Bedankt voor de moeite.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

TirryP

  • #45
Ik heb een Miele KM 5985 kookplaat die sinds enkele weken ook de foutmelding FE32 gaf. Na enkele pogingen lukte het meestal om hem aan de praat te krijgen maar gisteren was het gedaan. Ik heb hem vandaag opgedaan en de 4 ELCO's veranderd die bol stonden. Alleen is het nu nog erger. Op de twee kookplaten links krijg ik nu een 6. en een 9. De timer verandert tussen 06 en 07 en de rechterkant geeft nog FE aan. Zou ik ergens een baan op de printplaat beschadigd hebben. Heel onwaarschijnlijk maar is altijd mogelijk want die dingen zijn zo gevoelig. Ik ga toch ook eens naar Miele bellen want een lijst met foutcodes vind je dus moeilijk.
 

japavo

  • #46
Mede dankzij de heldere omschrijving en de duidelijke foto's is het gelukt om de twee "bolle" condensatoren van mijn miele km 5755 te vervangen. Dank aan de mensen die dit zo duideduidelijk hebben beschreven.
 

briesmith

  • #47
Hi Japavo

IMG_20210320_171343.jpg
IMG_20210320_170232.jpg
Thanks for your post. Can I ask you how you managed to separate the two connectors for the mains wire - the brown and blue pair - and the very small small connector on the circuit board for the 4 way ribbon cable?

I've managed to disassemble the hob OK but I am frightened I will damage something if I use too much force separating thesis two pairs of connections.

Any help you can give will be much appreciated.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #48
Upper picture is gentle pushing left and right and then up.
Lower picture is just pulling the connecor up.


connector.jpg
 

briesmith

  • #49
S..soldering iron Thanks for replying but I can only see the one picture, the one showing the smaller ribbon cable connector. I cannot see the larger main cable connector picture at all.

Re the smaller connector, do the red arrows mean I am to widen the small tabs, and then pull the connector up?

Good of you to reply, if you can find a minute to add to your original response I'll be very grateful.
 
Laatst bewerkt:

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #50
Re the smaller connector, do the red arrows mean I am to widen the small tabs, and then pull the connector up?

Yes just a little bit and the other one is just pulling so no need for a picture.
 

briesmith

  • #51
Very kind, thanks for troubling to reply. I'll give it a go tomorrow (Sunday) and let the forum know how I got on. Good night and thanks again for your help.
 

Raemaera

  • #52
Ik zat ook al een tijdje met de melding F32.
Vandaag de condensatoren vervangen door 470ųF 35V
Alles werkt weer perfect!
Bedankt voor de duidelijke uitleg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu