Stootborden van trap los

Daze

  • #1
De stootborden van mijn trap zijn aan de onderzijde een beetje los gegaan van de treden, er zit dus een kleine kier tussen. De stootborden zijn nu aan de treden bevestigt met spijkers. Ik wil deze trap gaan schilderen (achterkant) dus ik zou graag vantevoren alles weer netjes dicht willen hebben. Ik twijfel alleen tussen spijkeren of schroeven. Mijn eerste idee was schroeven maar nu heb ik gelezen dat dit af te raden is omdat de trap dan ontzettend kan gaan kraken aangezien de schroeven de werking van de trap niet goed op kunnen vangen.

Voor de duidelijkheid de trap kraakt op dit moment niet of nauwelijks dus dat is het probleem niet. Tevens ben ik bang dat het hout gaat splijten als ik er schroeven in draai, volgens mij is het gewoon vurenhout. Echter ik wil wel dat het stevig vast blijft zitten zodat ik het niet over een poosje, nadat het geschilderd is, weer opnieuw moet doen. Wat zou ik het beste kunnen doen in dit geval, spijkeren of toch schroeven?
 

Sinterklaas

  • #2
Het lijkt me dat wat je ook kiest
Je zonder gebruik van een krachtige lijm
Altijd een hoop sterkte verliest.
 

Daze

  • #3
Bedankt voor het advies beste Sint
Toch ben ik benieuwd wat de rest er van vindt
En als het mogelijk is graag deze dag
Dan kan ik morgen al meteen aan de slag
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wanneer u de schroeven voorboort en verzinkt krijgt u een glad resultaat, tussen stootbord en trede een beetje lijm aanbrengen, tussen laten lopen, verhoogt de stevigheid.
Wat goed vast zit kraakt niet.
 

Daze

  • #5
Bedankt. De trap is inmiddels geschroefd. Ik heb de schroeven eerst voorgeboord en daarna verzonken, echter de meeste schroeven zijn iets te diep verzonken, zo'n 3 a 4 mm. Hoe kan ik deze schroefgaten het beste dichtmaken? Ik twijfel tussen houtvuller en plamuur, allebei van het overbekende vul- en reparatie merk. Plamuur lijkt me iets makkelijker verwerkbaar voor zulke kleine gaten echter volgens de productkenmerken is de maximale laagdikte hiervan maar 1 mm. Wat kan ik het beste gebruiken...?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu