Stenen vloer van onderen isoleren

Cornelis

  • #1
In de gang en de keuken hebben we een vloer van gemetselde bakstenen. Het lijkt net een muur die plat ligt. Volgens de bouwtekening (uit 1960) is het een Perfora vloer.

Die wil ik van onderen isoleren met glaswol platen. Nu vraag ik me af hoe ik die het beste kan vastzetten. Je ziet overal beschreven dat je daarvoor plakpennen kunt gebruiken. Maar de glaswol platen zijn 10 cm, en de pennen die ze in de bouwmarkt verkopen zijn maar 7 cm. Gaat dat werken?

Daar komt nog bij dat die pennen erg duur zijn. Ik ben nog meer kwijt aan die pennen dan aan het isolatie materiaal. Dus is er een andere methode?

Het nadeel van gaten boren is dat de bakstenen hol lijken te zijn en pluggen dus moeilijk vast blijven zitten, denk ik.
 

Fiesiekus

  • #2
Dat laatste kan wel meevallen: ik heb meerdere keren gordijnrails opgehangen aan een Perfora plafond; dat hield goed. Rails met gordijnen lijkt me een stuk zwaarder dan jouw isolatiemateriaal.

Een andere mogelijkheid is misschien balkjes klem tussen de zijmuren zetten en het isolatiemateriaal daarboven proppen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je kan isoleren met harde isolatie platen, kan je deze gewoon lijmen.

of had je die glaswol al gekocht?

grtz
Henk
 

Cornelis

  • #4
Het probleem met die harde platen is dat ze niet door het kruipgat passen. Glaswol kan je makkelijker naar binnen frommelen. En voor de andere (houten) vloeren, gebruik ik ook gewoon glaswol tussen de vloerbalken in.

Overigens heb ik nog niks gekocht. Ik kan dus nog alle kanten op. Eerst moet ik nog een rotte balk vervangen en de vloer bedekken met folie.

Die balkjes onder de isolatie is een idee natuurlijk. Maar hout vastklemmen? Als het hout krimpt (uitdroogd) vallen ze naar beneden. Dus toch maar even vastzetten. Wat dacht je van stucprofielen? Die kan je makkelijk op maat knippen, een hoekje eraan vouwen en met een schroefje in de muur vastzetten. En ze zijn goedkoop natuurlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu