Vloer verlengen met bakstenen of beton?

Knuppel

  • #1
Onze keuken ligt ongeveer 10cm hoger dan de eetkamer. Nu wil ik de keukenvloer iets verlengen om een 20cm extra te pakken. Ik trek hem dan gelijk met de oorspronkelijke buitenmuur. De tegels in de keuken zijn eraf en lagen in de cement, van de zijkant kijk je nu tegen dat cement aan. Het lager gelegen gedeelte is een zandcement vloer.

Hoe kan ik de vloer het beste verlengen? Metselen met bakstenen? Metselen met betonlateien? (makkelijk te stellen) Beton storten?

Uiteraard moet het goed aan elkaar hechten maar een scheurlijn is niet erg. Rand wordt afgewerkt met aluprofiel, vloeren met gietvloer en daarna pvc clicklaminaat.

BADEF72D-62D0-4747-8E94-AA825AA30DCC.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Sander 1972

  • #2
Zou eerst eens die tegels en dekvloer eruit halen en een nieuwe dek vloer er in laten smeren.
Of ze 10 meter 0f 20 smeren zou niet heel veel in prijs schelen. Maar dan is het in een keer goed
 

Knuppel

  • #3
Tegels tik ik er zo af. De dekvloer laat ik zitten. Is een NeHoBo vloer dus daar ga ik zo min mogelijk aan morrelen. Het is de bedoeling om zelf de vloer te egaliseren met egaline.
 

Imco

  • #4
Met een paar plankjes een bekisting maken en volstorten met beton. Zo'n kleine hoeveelheid kun je eventueel aanmaken met kant en klaar zakken.
Voor de hechting zou ik enkele spouwankers of lange schroeven op de kopse kant in de bestaande vloer boren. Deze werken dan als een soort wapening in het nieuwe stukje vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu