Stekker aan wasmachine maken?

Zahia1985

  • #1
Hallo mensen!
Ik heb een 2e hands wasmachine gekocht op marktplaats, maar de stekker is eraf omdat íe bij de vorige eigenaar in een trekschakelaar heeft gezeten. Bij mij moet ie echter gewoon in een stopcontact in mijn keuken. Wie kan mij uitleggen hoe ik dit moet oplossen? Kan ik gewoon een losse stekker kopen en hoe moet ik dit dan weer vastmaken... of is dit gevaarlijk? Ooooh ik ben ook niet superhandig dus wie ook wie kan het me uitleggen?

Groetjes Zahia!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u daar niets vanaf weet dan een nieuw snoer kopen en dat op de machine aansluiten, kost maar een paar cent zo'n snoer.
Achteraan de machine loopt het snoer de machine in, eerst opschrijven welke kleur waar zit, dan kunt u het terugvinden.
Vraag anders even een handige buur of kennis.
 

Zahia1985

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie! Kan ik zo'n snoer gewoon bij de Karwei/Gamma enz. komen of moet ik daarvoor naar een speciaalzaak? Ik zal morgen even goed mijn wasmachine bekijken en ik hoop dat ik het dan zal kunnen! Buren en kennissen heb ik niet veel en degenen aan wie ik het heb gevraagd beloven al 3maanden het "even te fixen" maar die heb ik nog steeds niet gezien... jammer. Ik hoop zo dat ik het zelf kan oplossen! Bedankt in ieder geval voor de hulp!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Ach zelf een stekker aan een kabel zetten, is niet zo heel moeilijk.
Je moet in ieder geval, een geaarde stekker kopen.

Hoe je de stekker aan de kabel moet monteren, daar heb ik een mooi filmpje voor je gevonden.
 

Zahia1985

  • #5
Geweldig! Ik denk dat dat wel moet lukken! Ga morgen aan de slag en dan laat ik het weten!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik zou het toch niet zo doen, iemand die ongeoefend is snijdt de isolatie van de draden in, of nog erger, een paar koperen draden sneuvelen ook of er kan kortsluiting ontstaan.
In negen van de tien gevallen kom ik dat tegen bij boormachines en aanverwante machines.

Wat ik min of meer verwacht had kwam ook uit, er zijn namelijk geen adereindhulzen gebruikt, bij zware belasting zoals wasmachines etc. is dat vragen om moeilijkheden.

Ga gewoon een nieuw snoer halen, dat lijkt me het verstandigste want een tang om adereindhulzen te monteren hebt u waarschijnlijk niet en ze zijn te duur voor incidenteel gebruik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu