Steense muur isoleren

Kodak

  • #1
Hallo,

Ik heb een huis van 1920 met steense muren. Aangezien deze muur erg koud aanvoelt willen we deze van binnen uit isoleren.
Wat is de beste manier om dit te doen ? We willen zo weinig mogelijk ruimte in de kamer verliezen aangezien deze al niet erg groot is.

Bestaat er materiaal wat ik rechtstreeks op de binnenmuur kan aanbrengen?

Wie kan mij verder helpen ? Aangezien ik niet echt een super klusser ben graag zo simpel mogelijke uitleg
Leo :oops:
 

System7

  • #2
Als je googlet op 'enkelsteens muur isoleren' vind je heel veel links naar fora waarop mensen dezelfde vraag hadden en naar bedrijven die er kant-en-klare oplossingen voor aanbieden. Of je e.e.a. dan zelf moet doen of moet làten doen is een inschatting van jezelf, maar bij een aantal produkten krijg ik het gevoel dat het voor een handige ( :wink: ) klusser goed te doen is. En je zal inderdaad wat ruimte aan de binnenkant moeten inleveren om een spouw plus binnenblad te kunnen plaatsen, tenzij je aan de buitenzijde een nieuwe muur kunt metselen wat bijna nooit kan.

Succes!
 

Kodak

  • #3
Dat je ook via google info kunt vergaren begrijp ik ook wel echter ik dacht juist via dit "expert forum pas klare oplossingen aangedragen te krijgen"van mensen die de juiste kennis en ervaring bezitten.

Wie helpt mij verder !

groet,
Leo
 

MvanV

  • #4
Je kan dat met alle isolatiematerialen doen. De damwerende folie (alukant) moet naar binnen wijzen. Je kan dan met bijv. gipsplaten of gipsvezelplaten afwerken.

Voorbeeld: glaswol, metalstudwand met gipsplaten.
Bij isolatiemateriaal zegt de R-waarde hoe goed het is. Hoe hoger de R hoe beter het isoleert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu