Isoleren steense muur PIR platen

AlexanderP

  • #1
Hoi!
Mijn benedenwoning grenst aan een poort met een steense muur. Ik heb deze opgemeten en deze blijkt 25 cm dik te zijn.
(in de koude maanden is deze muur erg koud waardoor het vocht in de woning tegen de muur aanslaat. De muur wordt dan wat vochtig)

Ik wil graag de muur aan de binnenzijde isoleren met PIR platen met aan beide kanten aluminium. Nu is mijn vraag of het nodig is om latjes tegen de muur te plaatsen of mogen de platen direct op de muur worden gelijmd/geschroefd?

Alvast heel erg bedankt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het beste is om er een luchtspouw tussen te maken, die licht geventileerd wordt met buitenlucht. Dus pakweg elke twee meter boven en onder een open stootvoeg maken.

Maak dus een voorzetwand. Zonder latten tegen de muur.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kunt eventueel wel latten gebruiken (als dat het makkelijker voor je maakt), maar dan moeten het ventilatielatten zijn.
 

AlexanderP

  • #4
Omdat de muur glad is (gestuct) dacht ik dat ik geen latten hoefde te plaatsen maar de PIR direct op de muur te lijmen. Dat is dus niet zo volgens jullie?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
Die latten zijn niet bedoeld om de muur vlak te maken. Direct verlijmen is in deze situatie een slecht idee, omdat eventueel vocht dat door de muur heen komt dan nergens heen kan. Dat is ook meteen één van de voornaamste redenen dat spouwmuren bestaan.
 

AlexanderP

  • #6
Dankjewel. Ik ging er vanuit dat er door een muur van 25 centimeter geen vocht komt. De andere kant van de muur bevindt zich in een overdekte poort. Alleen de eerste anderhalve meter kan nat worden door regen die de poort inslaat
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
kijk eens op de website van de platen, deze geven aan dat bij een steensmuur ventilatielatten geplaatst dienen te worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu