Steen reinigen met chemisch produkt ?

Karine

  • #21
Die kerel is gisteren geweest.

Chemisch reinigen was geen goede oplossing omdat er onderaan een granieten boord is en als daar zuur opkomt krijg je dat nooit meer goed.

Hij stelde voor van te reiningen met het torbo systeem.
Met het torbo-systeem ontwijkt men gegarandeerd het risico om kwetsbare oppervlakken foutief te bewerken. Speciaal ontwikkelde doseerkranen voor zand, water en lucht maken een individuele aanpassing voor elke willekeurige ondergrond mogelijk.

Hiermee zou hij de steen weer perfect schoon krijgen en dan erna een hydrofuge op de steen zetten maar dat kon ik zelf ook doen.

Het enige nadeel aan deze steen buiten de witte kleur dan is dat hij enorm hard is en heel weinig water opneemt met als gevolg dat de hydrofuge niet goed in de steen kan intrekken.
Ik ga dus proberen van 2x de hydrofuge erop te zetten.
Een goed aangebrachte hydrofuge zou volgens hem 10 jaar werken.

Wat hij wel voorstelde omdat er geen oversteek op de garage is, is om een kraallat net onder de dakrand te bevestigen die dan een 5tal cm uit de muur gaat steken zodat het water niet van boven naar beneden kan lopen zoals het nu is.Nu zou je denken dat de slagregen de muur vuil maakt maar in de gevel zitten twee ramen bijna bovenkant muur waar twee dorpels 5 cm uitsteken en daaronder is de steen inderdaad veel properder dan de rest van de muur.
Dus de bevuiling komt ook vooral van het water dat van boven naar beneden loopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu