Steektrap bevestigen

Barra

  • #1
Ik heb voor onze zoldervliering een bouwpakkettrap in elkaar gezet. Resultaat is wat we hadden gehoopt, alleen moet'ie nog even worden bevestigd.

We willen de trap niet vastschroeven o.i.d. omdat we deze incidenteel nog willen kunnen verwijderen. Bijvoorbeeld voor als er een enkele keer per jaar een aanhanger in de garage moet staan of als er grote dingen naar boven moeten die door de trap niet door het trapgat passen.

Nu vraag ik me even af hoe ik de trap zo simpel en veilig mogelijk kan vastzetten. Het voornaamste dat we moeten voorkomen is dat de trap onderuit gaat schuiven.

Hier een paar foto's zodat jullie kunnen zien hoe het eruit ziet:


Ik heb een paar ideeën:

- De trap fixeren op de vloer door hier iets van een hoekanker/balkdrager op vast te schroeven. Voorkeur gaat uit naar iets waar de trap in vast staat zonder te hoeven schroeven. Moeite is dat de dikte van de trapbomen 26mm is en balkdragers/raveeldragers niet in die maat te krijgen zijn.
Hetzelfde zou ook met een balkje o.i.d. kunnen maar ik wil liever niets aan de voorkant op de vloer hebben i.v.m. struikelacties enz.

- De trap aan de bovenkant "ophangen". Met iets van een bedhaak o.i.d.


- Onderuit schuiven voorkomen door bovenaan deurhaken te gebruiken.


Zouden deurhaken voldoende zijn?

Of weet iemand misschien een andere oplossing?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De bedhaak lijkt me een goed idee, ze zijn sterk genoeg om een persoon te dragen in een situatie zonder steun, de trap steunt ook op de grond dus hoeven de haken het hele gewicht van een persoon nooit te dragen, het gaat grotendeels om het verschuiven tegen te gaan.
Zelf zou ik het wel durven toepassen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu