Startpunt laminaat leggen, zie plattegrond

Plafondlamp 113587

 • #1
Hallo,

Ik ga tweedehands quickstep laminaat leggen in de woonkamer met open keuken. Beide hallen leg ik niet door. Legrichting loodrecht op het raam.

Op filmpjes zie ik dat er van links naar rechts gelegd wordt. Ik lees dat tegen de richting in moeten leggen vermeden zou moeten worden.

Wat vinden jullie van beginnen in hoek E?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik zou het in de breedte van de kamer leggen, door de lichtinval haaks op de legrichting is iedere oneffenheid van de naden te zien.
  U kunt dan het beste beginnen in hoek B.

  Meet de breedte van de platen goed uit zodat u niet met smalle strepen aan een van beide kanten zit, beter is dan te beginnen met een gezaagd stuk bij de muur.
   

  Poster

  • #3
  Hallo

  Als u het in de lengte richting wil leggen, dus haaks/loodrecht/op de ramen G/H en C/B, zoals op de tekening, dan is het juist om bij E beginnen.

  De lichtinval loopt dan met de naden mee, en de ruimte lijkt langer.

  Grt.
   

  Plafondlamp 113587

  • #4
  Bedankt voor de reacties!

  Jan, ik lees overal dat je juist haaks op het raam legt zodat de naden minder opvallen. Met de lichtinval mee. Dus dat doe ik dan ook maar.

  Ik zal beginnen in hoek E, bedankt Poster!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu