Startknop probleem BEKO DCU 720030 droger

Fdeb

 • #1
Van onze Beko droger is helaas de start/stop knop defect gegaan, wat wil zeggen, niet mee functioneert zoals het hoort. (De machine zelf werkt perfect. zit in z'n 6e jaar nu.) Het is een kunststof constructie die inmiddels lam is geworden en gebroken en daardoor niet meer terug veert op zijn plek. Zou op zich nog geen probleem hoeven zijn zij het dat het gebroken lipje geen druk meer uitoefent op de knop waardoor het nu los in zijn behuizing ligt en nu bij indrukken niet mee goed in positie is en 'mis' drukt..
Ik heb het een klein jaar geleden provisorisch gerepareerd met secondelijm en een stevige plakker maar het is nu opnieuw.
Op bijgevoegde foto's zie je de situatie.

Iemand (nog) een andere slimme oplossing? Anders haal ik de knop eruit en gaan we met een stokje het schakelaartje, direct op de printplaat, schakelen..

Dank!


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  2963670100 paar euro een nieuwe......
   

  Fdeb

  • #3
  Yes, ik zag hem en heb m besteld.
  Dank voor de tip.
   

  Ms. Sliepi

  • #4
  Beste Fdeb en andere forummers, bij ons is ditzelfde knopje uitgevallen, het werkt niet, er brandt geen lichtje en de knop geeft geen weerstand dus ik denk dat hetzelfde aan de hand is als hier boven beschreven.

  Mijn vraag is hoe we de machine het makkelijkst kunnen demonteren om het knopje zelf te bekijken vervangen? Kan iemand mij vertellen wat we ervoor los moeten schroeven?

  We zouden er erg mee geholpen zijn, alvast bedankt voor de reacties! m.v.g.
   
  Laatst bewerkt:

  Ms. Sliepi

  • #5
  Inmiddels heb ik het al op Youtube gevonden, daarmee moet het ons lukken. De volgende keer ga ik eerst daar kijken.
  vriendelijk bedankt:bedankt:
   

  annemieke1976

  • #6
  ik heb ook het probleem met de startknop van mijn beko droger waar kan je die bestellen

  alvast bedankt
   

  annemieke1976

  • #8
  top dank je wel gelukt
   

  Kimm2010

  • #9
  Hallo iedereen ik heb hetzelfde probleem hoe haal ik mijn droger los ? En als ik op de link druk waar ik het knopje kan bestellen kom ik op een site die niet bestaat helppp

  groetjes Kim
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  De site 'Let me google that for you' heeft waarschijnlijk inmiddels een andere inhoud gekregen en dus werken bestaande links daarheen niet (of niet goed) meer.

  Maar er niets aan de hand hoor. Want je kunt toch zelf wel verzinnen dat je dan google (of een andere zoekmachine) moet gebruiken met het hierboven genoemde nummer 2963670100?

  Hier een nieuwe link naar google met 2963670100. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu