Nordland condensdroger ecd 8612 startknop knippert rood

Jfh.menheere

 • #1
Nordland condensdroger ecd 8612 startknop knippert rood en piept elke keer 3 keer .
De droger doet dus verder ook niks meer .
Wat kan deze storing zijn en is die makkelijk zelf te repareren.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jfh.menheere

  • #2
  Heb het zelf maar opgelost ,er was een warmtespiraal afgebroken dus heb ik de spiraal terug met het andere deel verbonden door ze in elkaar te doen en nu doet hij het weer .appeltje eitje
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Je mag het dan een appeltje-eitje vinden maar indien je huis erdoor afbrandt heeft de verzekering daar een heel andere gedachte over.

  Want dergelijke dhz. oplossingen voldoen niet aan de specificaties die aan zo'n apparaat gesteld worden. En dus betaalt de verzekering dan geen cent. En als je weet dat wasdrogers tot de meest voorkomende oorzaken van branden in woonhuizen behoren, dan zou je je toch wel achter de oren krabben en beslissen de reparatie op degelijke manier te doen, dus het verwarmingselement te vervangen.

  Gaat dat niet omdat het element niet meer leverbaar is, kies dan voor een andere droger, maar blijf een droger met een 'gelast' (via kroontsteentje of zo?) verwarmingselement niet gebruiken. Vergeet niet dat het breken van het element betekent dat het oververhit is geweest of het element verbrokkeld is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu