Stank uit kruipruimte pijpleiding

Fab99

 • #1
We hebben net een appartement gekocht en al een tijdje last van stank (rotte ei) in de woning. We zijn er sinds kort achter dat het uit deze buis komt. Het bevat een afvoer van de cv ketel (grijze buis) en er gaat ook een regenpijpbuis in (bruine). Het is geen afgesloten systeem en ik wil het dan ook graag afsluiten. Heeft iemand een idee wat de beste manier is? Purren leek me nogal een risico, omdat ik niet wil dat mijn cv afvoer of regenpijpafvoer verstopt komt te zitten. Er ontstaat overigens ook schimmel (salpeter volgens mij) op de bakstenen rond de pijp door de vochtigheid. Dit heb ik al een keer weggepoetst met azijnoplossing.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Onderste leiding is gres buis grijze is pvc lijkt het en daar achter zit nog een buis lijkt het een gietijzer.

  kan je een foto maken van verder af zodat meer indruk krijg van je situatie en wat je er aan kunt doen.
   

  Fab99

  • #3
  Dank voor je reactie, tis wel lastig door de kleine ruimte, hopelijk is dit duidelijk.

   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Je kunt het dicht smeren met cement zodat het afgesloten is.

  Maar allerbeste is alles te vervangen maar dat word een boel zoek en sloop werk want muur slaat ook uit dat er veel vocht in zit.
  Zo te zien loopt die buis door de muur heen naar andere ruimte en is ondersteunt door gemetselde stenen.

  Ook is de gietijzeren pijp goed verrot
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Wel uitkijken als je het dicht smeert met cement, dat er geen specie in de buis valt en zo een verstopping veroorzaakt.
  Eventueel eerst even de ruimte rondom de pvc en stalen buis dichtmaken met een krant, en dan pas aansmeren zodat er geen specie in de grote buis kan vallen.
   

  Fab99

  • #6
  Dank voor de hulp, ik ga het dan binnenkort dichtmaken en hopen dat het probleem met het vocht ook verminderd wordt.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Het vocht is wat anders dat is de gres die ergens lekt.

  Je kunt een camera inspectie laten uitvoeren om te kijken hoe je leiding loopt en hoe de toestand van de leidingen zijn.
   

  Fab99

  • #8
  Ik heb met moeite in de binnenkant van de gres een foto gemaakt, het lijkt nat zand aan de onderkant, ik krijg er geen stokje doorheen geprikt. De andere kamer waar je het over hebt (waar de gres naartoe loopt), heb ik ook even gekeken en daar lijkt het dat het samenkomt met de riolering van de bovenburen en deze richting ons toilet en dan naar buiten gaat. Ik begin me wel af te vragen of ik het niet aan eenspecialist moet overlaten :?

   

  Kluskoppel

  • #9
  Over het afsluiten, kun je het niet dichtproppen met een stuk bubbelfolie of een vuilniszak waar je een prop van maakt en evt. vasttaped? Dan is het luchtdicht, = stank weg? en hoef je niet te klooien met cement/pur met het risico dat dit in de leiding valt en de boel verstopt. Is ook wat minder definitief als je er wel ooit nog een keer bij zou moeten.

  P.S. Ik zie geen isolatie onder de vloer, mogelijk is dat nog iets om eens naar te kijken wat je daaraan kunt doen. Kan een hoop schelen qua comfort/stookkosten wellicht?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  Je kunt laten bekijken door een loodgieter want je wilt het ook graag goed hebben desnoods betalen buren maar mee als het ook hun leiding is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu