Stank uit afvoer keuken

Ted_W

 • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met stank (rioollucht) wat uit de afvoer komt van de keuken. Voor het gemak van de kenners onder ons heb ik een foto gemaakt van de situatie. Ik heb de boel laten aanleggen door een klusjesman, maar blijkbaar is er iets niet helemaal goed gegaan.

Nu ben ik zeker geen expert op dit gebied, maar ik heb toch sterk de indruk dat er ergens een sifon moet zijn. Dit kan de oorzaak zijn van het probleem (als dit niet zo is, dan hoor ik dat uiteraard graag). Graag hoor ik jullie mening hoe ik dit het beste kan oplossen. Alvast bedankt!!Korte toelichting op de foto:
- Links is een quooker
- De zwarte slang is een soort afvoer van de quooker
- Dat oranje stukje buis komt van de vaatwasser

Het lijkt erop dat alles 'open' staat met de riool. Indien een sifon helpt, waar kan ik die het beste plaatsen in dit geheel?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Volgens mij zit er geen sifon in dus je hebt een open riool verbinding

  de inlaat combinatie afvoer heeft ook geen sifon in de vorm van een S

  Ook heb je onder in 2 haakse bochten zitten krijg je ook problemen mee

  Beter alles op nieuw en beter plaatsen haal evt een loodgieter er bij

  want vind maar raar aan gesloten alles
   

  Ted_W

  • #3
  Henk253, bedankt voor je reactie. Ondanks dat ik een leek ben, vond ik het zelf ook al raar aangesloten (nog los van de stank).

  Als ik op plek van die 2 haakse bochten een sifon plaats, ben ik dan al een eind op de goede weg? Of is dat geen goede plek voor een sifon?

  En als ik het geheel opnieuw laat doen door een loodgieter, hoe hoog schat u daarvan de kosten in?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Over prijzen zeggen wij niets zie onze forumregels

   

  Ted_W

  • #5
  Inmiddels heb ik wat zitten klussen en van het resultaat heb ik eveneens een foto gemaakt. Wat overigens niet gelukt is zonder dit fantastische forum!  Ik heb nu dus een sifon met beluchting ertussen zitten het lijkt erop dat het stankprobleem hiermee is opgelost. Ook zijn er gelukkig geen lekkages. De boel ziet er al wat netter uit.

  Ik had in eerste instantie een t-stuk gekocht met 2 aansluitingen voor vaatwasser en quooker. Maar aangezien ik niet uitkwam met de buizen en koppelingen heb ik er een stuk boven gezet (met die oranje sticker) waarmee ik wel uitkwam, maar tegelijk ook een eigen aansluiting heeft voor vaatwasser. Nu heb ik er dus een teveel, dus heb ik er een afgedopt. Kan geen kwaad lijkt mij.

  Wat ik me nog wel afvraag is dat ik nu een wasmachine afvoerslang heb gebruikt als afvoer voor de quooker. Kan dat kwaad? En de buis is wellicht wat aan de lange kant. Moet ik die korter maken (en bijv vastklemmen op de aansluiting) of kan ik dit ook zo laten?

  De inlaatcombinatie hangt er nu nog wat schuin bij omdat de klusjesman destijds de boel niet heeft vastgezet aan de muur. Alles is op zich wel goed aangesloten. Wat ik ga doen is met een buisklem op de koperen buis en dit alsnog vastzetten in de muur zodat het meer steun heeft (en weer recht komt te staan).

  Zijn er, naast bovenstaande, nog meer tips en adviezen? Alvast bedankt.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Kort die slang in


  heb je ook 2 kranen op het aan recht
   

  Ted_W

  • #7
  Nee, gewoon 1 kraan met een quooker ernaast. Hoezo?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Ik zie het al er zit een warmwater aan sluiting voor je kraan en je krijgt van af je inlaat combinatie voeding voor je koude kraan

  en koud naar cooker en dan heet naar je kraan cooker

  Dus dat klopt :wink:
   

  Ted_W

  • #9
  Oh gelukkig :D

  Als ik die afvoerslang doorknip, ben ik natuurlijk wel de rubberen mondstuk kwijt om het aan te sluiten. Past de buis dan nog wel goed op het tuitje en zo ja, hoe kan ik dit het beste bevestigen? Gewoon met een klemring of zo?

  En nog een vraag. Ik weet niet of het af te voeren water vanuit de quooker ook heet is. Zo ja, kan een was zo'n afvoerbuis voor een wasmachine daar goed tegen? Of kan ik in dat geval beter een ander soort buis/slnag gebruiken?

  Sorry voor al deze 'beginnersvragen'. Ik hoop het hierna goed af te maken en er veel plezier van te hebben :)
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  Op dat tuitje past alle maten afvoer slang en vast zetten met een

  slangklem.
  En de slang met tyrips aan je water leiding zetten dan kan hij ook niet zakken ivm. qua gewicht.

  Als je kook was van je was machine gebruikt is het ook heet, maar het water druppeld via de koud in stroom weg dus dat is niet heet maar koud

  Daar zijn wij voor mensen te helpen met "beginners vragen" dan hebben wij weer wat te doen.
  Zo ken ik mijn kennis ook wat over brengen.

  Succes
   

  Ted_W

  • #11
  Zojuist weer wat verder gekomen dankzij tip van Henk253. Ik heb de afvoer ingekort, maar de slang past (net) niet het tuitje. In eerste instantie balen, maar het 'toeval' wil (misschien hoort dit zo, ik weet het niet) dat de afgesneden slang wel heel goed past aan de andere kant van het tuitje. Daarmee bedoel ik dus ook echt goed (heel strak, maar zonder dat de slang ingeknepen hoeft te worden).

  Wat ik dus gedaan heb is een stuk van de tuitje afgezaagd en de slang daar rechtstreeks in gestoken. Het zit nu prima vast, zie foto:  Het restant van het tuitje heb ik erbij gelegd om te illustreren wat ik gedaan heb. Daarnaast heb ik de koperen buis die naar de inlaatcombinatie loopt vastgezet met een verhoogde zadel.

  Als dit verder allemaal ok is, dan ga ik slang vastzetten met een tyrip.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #12
  :prima:
  netjes gemaakt klusjes man

  :wink:

  mocht het wel gaat lekken kan je dat andere tuitje pakken en met behulp van een losse rubber aan sluit stuk met slang klemmen vastzetten


  je zet dat wartleltje met een dichte rubberring zodat dit afgesloten is aan de linkerkant
   

  Ted_W

  • #13
  Ik acht de kans op lekkage klein want de slang gaat rechtstreeks de afvoer in, zie foto:  Tenzij de hele afvoer volloopt, maar dan heb ik denk ik een andere probleem
  :wink:

  Ook verwacht ij niet dat het loslaat aangezien je daarvoor echt heel hard moet trekken.

  Uiteraard zal ik de boel in de gaten houden en jouw tip onthouden. En mocht ik nog andere vragen hebben, dan weet ik waar ik moet zijn :wink:

  Overigens heb ik geen tyrip kunnen vinden (ik dacht dat ik ze had), dus heb ik de slang wat uit de inlaat komt vastgezet met een slangenklem (ik had ze toch al gekocht). Ook die zit nu goed vast.

  Henk253, ik wil jou nogmaals bedanken voor alle hulp en boven alles altijd een snelle en behulpzame reactie !! :D
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #14
  Geen dank

  dan kan deze topic wel op slot als je het goed vind
   

  Ted_W

  • #15
  Prima. Wat mij betreft kan het slotje erop.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu