Stank in de schacht

Hendrina

  • #1
Sinds de verbouwing hebben we een vieze geur in de keuken als we de afzuigkap aan zetten in de keuken. De bouwvereniging heeft een rooktest gedaan. Verder, waar de thermostaat eerst aan verbonden zat, in de kamer, richting de schacht, (hebben nu een slimme thermostaat). Hier zit altijd nog een klein gaatje, zit door de schacht heen, als we de afzuig aan zetten ruiken we hier de vieze geuren, door met name begint het eerst op uien te ruiken/ vervolgens net of iemand in mijn keuken aan het roken is. Wij hebben sinds de verbouwing gezegd, er zit een lek, maar ze willen ons niet geloven de bouwvereniging. Wat kunnen we nu bijna na 5 jaar doen? Ook al zet ik de rooster van de ramen, staan meestal open, maar soms ben je dan ook aan het stoken voor de vogels. Is het nu onderdruk. Hebben ze met de verbouwing iets verkeerds gedaan?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wat zit er in die schacht dan? waar loopt deze heen? waar vandaan?
Rookproef? riool of aangrenzende ruimtes?
 

Hendrina

  • #3
De schacht loopt van beneden naar boven. En de mechanische ventilatie van de onderburen van de flat 2 hoog en 1 hoog verder naar beneden loopt dit. Onze mechanische ventilatie loopt naar boven. Er zit een grote buis door, wat ik een keer gezin heb tijdens de verbouwing, maar zodra we de afzuig aanzetten krijgen we de luchten. We hebben de roosters in de keuken al open staan, maar soms geeft dit wel tocht, maar om de geuren niet te ruiken, moet dit wel.

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Duidelijk.

Dmv de afzuiging creer je onderdruk in jouw leefgebied, als je nergens lucht toevoert zal de lucht zelf wel een weg zoeken.

De bouwkundige schachten me doorvoeren worden vaak niet geheel afgedicht waardoor je daar het makkelijkste de lucht kan aantrekken vanuit de benedenwoningen.

oplossing.
zorg voor luchtdichte aansluitingen van doorvoeren naar andere etages.
Zorg voor aanvoer van verse lucht door roosters en ramen zodat de afgezogen lucht ook aangevuld word vanuit een schoon gebied.
 

Hendrina

  • #5
Nadat ze vorige week boven de kookunit de mechanische ventilatie hadden verwijderd uit het kastje en mijn oven hadden verwijderd, zagen ze wel een luchtlek helemaal boven in de hoek, en in de doche is er nog een luchtlek gedicht. Hopende dat hier misschien de geurtjes uit komen.

Ze wilden eerst het hele keukenblok er uit halen, maar met 2 kinderen waar van 1 met beperking kwam dit even niet goed uit.

De bouwvereniging komt niet meer, dit omdat de stank nu nog blijft en het is een huur woning wat kunnen we doen... Wie heeft tips.. Volgens hun hebben ze alles gedaan.

Bij roosters open ruiken we ook de geuren, soms etensgeuren, soms is het net of er iemand in mijn keuken staat te roken.
Wij als gezin roken niet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Woningbouw komt niet? Dat kan niet. Rechtsbijstand inschakelen.
Er moet een oorzaak te vinden zijn.
 

Roykes

  • #7
Wat voor soort afzuigkap heb je? eentje met een motor of zonder?

je mag namelijk geen afzuigkap met motor aansluiten op een kanalen systeem waar een MV box aan hangt ( zoals je in het plaatje laat zien) hierdoor onstaan er vreemde drukken in je systeem waardoor je kooklucht er bij een anders afzuigpunt ( bijvoorbeeld wc of luchtlek) weer eruit komt.

een luchtlek in je afzuigkanaal is in principe niet een heel groot probleem. je mv box staat altijd aan en er is dus altijd onderdruk in je systeem waardoor er geen lucht kan ontsnappen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu