Open ventilatieschacht in appartementencomplex

Bobbiesworld

  • #1
Hallo,
Ik ben bezig met het renoveren van een appartement waar open ventilatieschachten allemaal op elkaar aangesloten zijn in het complex. Exact herleiden waar dit heen gaat is is niet mogelijk. Omdat de douche, badkamer en toilet met Muren gescheiden zijn van elkaar, ga ik er vanuit dat de schacht hier tussen moet zitten.
Het probleem is dat dit een stenen schacht betreft en de wc, douche en keuken allemaal uiteindelijk op dezelfde schacht uitkomen maar zonder waterdicht kanaal. Omdat hier dus enkel een gat met een simpel rooster altijd tegen de muur geschroefd zat, was van een actieve afzuiging geen sprake.

Nu wil ik graag dat hier een goede ventilatie op aangesloten wordt en de boel goed wordt afgevoerd. Maar mij lijkt het dat wanneer ik op de huidige schacht, het vocht van de douche actief afvoer, al het vocht (condens en douche dampen) tussen de muren wordt gezogen en dit niet ten goede komt van het hele gebouw.
Het betreft hier een jaren 70 complex. Iemand een idee hoe ik dit zonder te veel breken, kan oplossen voor de douche?

Alvast heel erg bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u een VVE dan daar mee overleggen wat de mogelijkheden zijn, ik zou kiezen voor pijpen door de schacht als dat mogelijk is.
Het ventilatiesysteem zoals dat nu is kunt u niet zomaar veranderen zonder problemen op andere plaatsen te krijgen.
 

Bobbiesworld

  • #3
VvE zou ik inderdaad misschien even moeten contacteren. Misschien dat zij iets weten hoe andere woningen zijn gerenoveerd. Bedankt voor je reactie!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Niet misschien contacteren maar verplicht, u mag niets aan het gebouw veranderen zonder toestemming van de VVE.
 

Kenicky

  • #5
Mocht je de VVE benaderen vraag dan direct hoe de brandveiligheid is geregeld bij deze schachten. Vooral de gebouwen van voor 96 vertonen veel gebreken, maar ook na de invoering van het bouwbesluit is vaak de kennis mbt brandveiligheid schrijnend.

Het aansluiten van een actieve ventilatie op een schacht kan alleen als ook in die schacht hiervoor een afvoer naar buiten wordt aangebracht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu