Stalen poort plaatsen

Bartgoossens

  • #1
Hallo,

ik ga binnenkort een dubbele stalen poort plaatsen. De poorten wegen ongeveer 50kg per stuk. De ene kant bevestig ik aan het huis met een koker van 100x100x3mm.

De andere kant moet aan een vrijstaande paal bevestigd worden. Mijn idee is om een betonpoer te plaatsen met 4 draadeinden, zodat ik de paal altijd iets na kan stellen. De bedoeling is om daar ook een paal te maken van een koker van 100x100. De poort wordt 2 meter hoog en heeft een breedte van 130cm per poort. Is een koker van 100x100x3mm dan sterk genoeg of zou ik voor een dikker materiaal moeten kiezen? Scharnieren zijn van locinox en worden netjes gelast aan de koker.

Bij voorbaat dank voor de hulp!
 

Willem52

  • #2
Zou op vorstvrije diepte een betonplaatje storten en daarop de poer storten.
Over de staaldikte kan ik weinig zeggen
 

VanDaal

  • #3
Ik heb vorig jaar ook een dubbele stalen poort geplaatst. Volgens mij woog die minder dan 50kg. Qua bevestiging in de grond heb ik een gat van 80-100cm gegraven, daarin de paal gezet en beton gestort (ik dacht 3 zakken). De paal steekt ongeveer 150cm boven de grond uit.'

Ik vraag me af of in jouw geval niet de verbinding betonpoer --> paal niet het zwakke punt is.

 

Bartgoossens

  • #4
De betonpoer die ik wil gaan gebruiken is deze.

Met een funderingstegel en een paar zakken beton. Volgens de leverancier is die sterk genoeg. De verbinding zou geen enkel probleem moeten zijn.

Zijn er nog mensen met ideeën over de paal?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu