Stalen deur kozijn

Rwin

  • #1
Goedendag,

Ik heb in mijn woning stalen deur kozijnen. Nu zijn bij één van de stijlen de scharnier bevestigingspunten ontwricht en middels een provisorische oplossing hersteld. Ik vroeg me af of de busjes waarin de scharnieren horen zitten vast gelast zijn of dat ik deze zelf kan vervangen. Of moet ik de hele stijl dan vervangen en waar zou ik die kunnen bestellen? Ik heb in documentatie van de woning gezocht, rond gevraagd en op internet maar kan tot nu toe niet het merk/type en kleur code van de kozijnen achterhalen.

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen. Zie ook de foto's.

Mvg
Erwin






 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zo te zien is de kunststof strip aan de zijkant van de deur gebroken, en is het kozijnprofiel ook ingedeukt. De paumelles zitten normaal gesproken vastgeschroefd in bussen die in het kozijn profiel zitten.
 

Rwin

  • #3
Bedankt voor uw reactie.

Weet u toevallig ook het merk van dit kozijn? En zijn die busjes misschien te vervangen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Het fabrikaat is Berkvens (type Berdo BA, gecoat in RAL9001 sinaasappel/leer structuur). Te herkennen aan de paumelle met 1x schroefbus, 1x geleidebus en de structuur op het kozijn.

Die busjes worden er in de fabriek met een speciale machine ingezet, en dat kan niet zonder het kozijn te demonteren. Waarschijnlijk zit er nu ook al een moer achter, waardoor de paumelle niet meer stelbaar is.
 

Rwin

  • #5
Ik heb de paumelle inderdaad met ringen en een moer vast gezet. Maar de deur kraakt nu en sluit niet goed meer. Ik heb daarnet Berkvens gemaild en ga er vanuit dat zij mij verder kunnen helpen.

Heel hartelijk dank voor uw snelle reactie de informatie zover.

Mvg
Erwin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu