Van opdekdeur met stalenkozijn naar plafond hoge deur en kozijn

Frans Jans

  • #1
Hallo,

In onze woning (bj 1997) willen we de opdekdeur in stalenkozijn van de hal naar de woonkamer vervangen door een 'industrial look'-deur. Nu heb ik al flink wat uurtjes online gezocht naar de mogelijkheden en zie vooral veel 'industrial look'-deuren met een bijgeleverd kozijn dat in de sparing wordt geplaatst. Omdat er nu een stalenkozijn in de sparing zit, verwacht ik eigenlijk dat de uiteinden van de muren onder het stalenkozijn niet zijn afgewerkt. Het heeft daarom de voorkeur om de 'industrial look'-deur ook weer in een wandomvattendkozijn te hangen. Voor het mooiste effect wordt de deur ook gelijk plafond hoog. Maar na veel googlen heb ik nog niet de juiste combinatie van wandomvattendkozijn zonder bovenlicht en plafond hoge 'industrial-look'-deur gevonden.

Mijn vraag; kan iemand mij in de juiste richting helpen met een deur/kozijn combinatie die aan bovenstaande wensen voldoet. Mocht wat ik zoek niet bestaan, verneem ik dat ook graag. Eventuele alternatieven zijn dan ook van harte welkom.

Voor de beeldvorming hieronder een foto van de huidige deur en kozijn en een foto van gewenste deur (alleen is die niet kozijn hoog).

Verneem graag!

Opdekdeur in stalenkozijn.png Voorbeeld industrial look deur (niet plafond hoog).png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je zult je bestaande kozijn moeten vervangen, want scharnieren/paumelles bij plaatsen gaat hem niet worden.

Bestel in dat geval een verdiepingshoog kozijn met volle bovendorpel en 4 paumelles.

Montage wordt lastig, want je laminaatvloer ligt in de weg.
 

Nth

  • #3
Je kunt op zoek gaan naar gaatjes in de oude stijl waar je een inbussleutel in kan steken. Deze stijlen klemmen zich vast en als je geluk hebt kan je ze dan los draaien.
Maar mijn ervaring met die oude stalen deurstijlen is dat ze meestal volgegoten zijn met cement waardoor verwijderen vaak met geweld moet. En vallen er hier en daar brokken uit dus bescherm je vloer dan wel goed.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dit zijn geen inmetselkozijnen, maar nastelkozijnen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu