Stalen CV leiding aanpassen en wegwerken achter voorzetwand

Wa2ygo

  • #1
Goedemorgen allemaal. Ik heb al op het forum gezocht en al het een en ander hierover gelezen, maar kom er helaas niet uit wat de aangewezen oplossing is voor mijn situatie.

ik ben bezig een voorzetwand te maken. Op deze plek hing een radiator. De bedoeling is om een nieuwe radiator te hangen aan de voorzetwand met middenaansluiting. Hiervoor dient de aansluiting op de dikwandige stalen CV leiding aangepast te worden. De CV leiding zal weggewerkt worden achter de voorzetwand. Zie foto voor huidige situatie.

In eerste instantie wilde ik dit graag doen met een knelkoppeling op de bestaande CV aftakking om daarmee de leiding te verlengen naar het nieuwe aansluitpunt. Inmiddels heb ik echter begrepen dat het gebruik van knelkoppelingen achter een afgewerkte wand afgeraden wordt. Op de aftakking is schroefdraad aangebracht. Ik neem aan dat hetzelfde geldt voor een schroefverbinding met vlas / teflon?

Een andere mogelijkheid is wellicht om een nieuwe aftakking te maken op de stalen CV leiding in de kelder. Hier zou ik dan wel met knelkoppelingen kunnen werken en vervolgens een ononderbroken leiding maken naar de nieuwe radiator aansluiting. Maar wat doe ik dan met de oude aftakking? Kan ik deze gewoon afdoppen en zo laten zitten achter de voorzetwand?

Of zijn er andere oplossingen?

IMG_20230407_113123231.jpg
 
Laatst bewerkt:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
de leiding verlengen dmv kunsof 16 mm met dan een verloopbus 1/2x16mm
 

Wa2ygo

  • #3
Dank je voor het antwoord. Even checken of ik je goed begrijp. Jouw advies is om op de getapte schroefdraad een verloop te schroeven 1/2 x 16 mm en dan via een perskoppeling over te gaan op kunststof leiding naar de radiator?
 
  • Like
Waarderingen: Marcn.88

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu