Stadswarmte sluipverbruik en druppelen

Vnavekul

  • #1
Over twee zaken van mijn stadswarmte-installatie (Eneco, regio Ypenburg, 2010-bouwjaren) kan ik geen duidelijkheid vinden op internet. Zie de bijgesloten foto voor mijn type AGH-installatie.

- Het inlaatventiel druppelt, en ik denk best vaak gezien de kalkaanslag op de leiding eronder. Waar komt dit door en is het de bedoeling? Wat ik kan vinden over die dingen, is dat je ze doorgaans aansluit op iets. Bij ons komt hij op niks uit en druppelt hij dus zachtjes op de grond (en in een schaaltje als test afgelopen dag). Hoort het druppelen, en zo niet, wat moet ik doen?
- Daarnaast is mijn sluipverbruik (ik let er nu beter op omdat ik mijn waardes met vorig jaar wil vergelijken na waterzijdig inregelen) 0,01GJ per nacht. Is dit normaal? Het gaat dan om ongeveer 8 uur later. Ik lees wel dat sommige warme-installaties een warmhoud-functie hebben. Is dat bij mijn type ook zo? Het gaat om bijna niks. Maar als het niet klopt, klopt het niet. :P

PXL_20230103_170240634.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat ding maakt warmwater, dis zal deze de wisselaar warm houden.

Dat ding is een inlaatcombinatie en zorgt ervoor dat het opgewarmde water niet in je koudwaterleiding kan stromen.
En dat de overdruk die ontstaat bij opwarmen van water veilig word afgevoerd.
Normaal hoort deze op een afvoer aangesloten te zitten.

Ik kom ze vaker zo tegen en vaak zijn ze droog.
De waterinhoud van die setjes is maar gering en dus ook de uitzetting van dat water waardoor ze vaak niet eens hoeven te lozen.
 

Vnavekul

  • #3
Bij mij dus wel, maar dan kan ik het dus gewoon onder slordige afwerking scharen? Ik vraag me namelijk wel af of die corrosie in de afvoerleiding van het warme water kwaad kan. En zo ja, hoe ik dat het beste even schoonmaak nu. En jij denkt dus ook gewoon dat de warmhoud-functie die 0,01GJ per nacht moet zijn? Dat is namelijk mijn vermoeden ook na inlezen. :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Die corrosie is waarschijnlijk zeker ontstaan door het lekwater en waarschijnlijk is de dekvloer ook behoorlijk nat.

Ik zou er wel even iets aan doen, afvoertje eraan en stukje leiding vervangen.
 

Vnavekul

  • #5
Thanks! Ik ga nog even aankijken een weekje met een bakje eronder, maar dan eens kijken of ik een afvoer kan fixen richting de kruipruimte. Dat lijkt me best OK, toch? En bedoel je alleen die leiding vervangen van het warme gedeelte? Oppoetsen geen optie en kijken hoe het eronder uitziet nog?

Het is overigens 0,001GJ per nacht. Daarom schrok ik er niet enorm van, want 0,01 per nacht is meer dan 3,5GJ per jaar. Dan praat je over meer dan honderd euro, haha.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
39
Gerelateerde onderwerpen
Sluipverbruik water?

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu