Stadsverwarming VC8015 laat door

MBlom

  • #1
Ik ben onlangs verhuisd en heb nu stadsverwarming. Deze instalaltie is voorzien van een Honeywell VC8015 open/dicht klepo.

Onlangs heb ik gemerkt dat ondanks dat de thermostaat uitstaat, er soms toch nog warm water blijft stromen. Als er ergens een radioator flink open staat, wordt deze ook daadwerkelijk warm. De klep loopt wel dicht, het lijkt er dus op dat hij in gesloten toestand iets doorlaat. Het sluiten van de retour hand afsluiter sluit de boel wel helemaal af.

Betekent dit dat de klep stuk is? Ik neem aan dat deze helemaal niet door moet laten in gesloten toestand. Is dit te repareren of gewoon een kwestie van een nieuwe klep?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De cartridge in de behuizing kan je apart vervangen.
Je cartridge gaat nu niet helemaal in de bovenste positie en blijft dus doorlaten.

zet de thermostaat op uit/niet vragende.

op de motor zit een witte hendel deze komt dan in de hoogste positie, nu kan je met de hand die hendel naar beneden drukken hierin zit normaal geen vrije ruimte je moet vrijwel direct weerstand voelen, maar je moet hem soepel kunnen indrukken, bij loslaten met de klep ook direct terug gaan in boven positie.

bij vervangen:
draai alle afsluiter van de afleverset dicht.
tap je cv gedeelte af.
bij een nieuwe cartridge zit een sleutel waarmee je de oude eruit kan draaien.
maak de zitting schoon en smeer deze in met vaseline.
vet ook de nieuwe cartrige in met vaseline en plaats deze terug in de zitting, je voelt een lichte tegendruk van de rubbers als je kracht moet zetten zit er 1 scheef, terug halen en opnieuw insteken, bij doordrukken beschadig je de rubbers en is hij weer lek.

Wees niet zuinig en probeer de cartridge niet te reviseren, dat gaat vaak maar even goed en dan lopen ze of weer vast of breken af.
 

MBL

  • #3
Bedankt voor de reactie.

Ik kan de hendel maar moeilijk naar beneden krijgs.

Weet je waar ik deze kan kopen of heb je een artikelnr oid?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Is Google stuk?
 

MBL

  • #5
Meestal een hele klep.

Uiteindelijk een typenummer gevonden van het klepje zelf (VCZZ1100), maar ik vindt dan steeds een verwijzing naar Y-VC8015. Is dat dezelfde klep?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Vczz1100 is de cartridge.

y-vc8015 is een set, motor ,klephuis,cartrige,voeding.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu