Stadsverwarming inregelen CV

Klusgek

  • #1
Hallo,

Wij gebben stadsverwarming en hebben twee radiatoren vervangen. Nu vernam ik van een monteur van Vattenval dat je dan heel het systeem moet laten inregelen. Klopt dat?, ienand hier ervaring nee?

Er zijn geen radiatoren bijgekomen, er is alleen een radiator verplaatst en vervangen door een grotere. Wie kan mij hier echt iets over nelden en weet er ook echt iets van af?
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Een advies wat eigenlijk niet mag: niet melden! Dat geldt ook voor de aanleg van vloerverwarming i.p.v. radiatoren. Voor je het weet zit je op hoge kosten voor allerlei berekeningen die de energiemaatschappij van je verwacht.
 

Onderhoudtje

  • #3
Moet laten inregelen is een groot woord.
Een goed gebalanceerde installatie is altijd verstandig, of je nu op gas, elektrisch of stadverwarming je huis verwarmd. Dit zorgt er niet alleen voor dat je verbruik omlaag gaat maar ook meer gelijkmatig verwarmen van je huis. Zoek met google maar eens op "waterzijdige inregelen".
 
  • Like
Waarderingen: In gedachten

Klussen.

  • #4
Het inregelen van de stadsverwarming per woning is vooral vanuit de distributiegedachte van de leverancier om een zo "eerlijk", goed mogelijke warmteverdeling te hebben over de aangesloten woningen. Als jouw woning eenmaal is ingeregeld, stroomt er bij jou gewoon een maximale hoeveelheid warm water in en uit. Je moet al erg veel veranderen qua aantal radiatoren en vloerverwarming wil je merkbaar vertraging in verwarming krijgen. En die vertraging is dan ook het enige wat anders zal zijn. Gewoon aansluiten en veranderen en niet aan de in en uitvoerkranen van de stadsverwarming komen. Dan gaat alles goed:wink:
 
  • Like
Waarderingen: In gedachten

ABCDE

  • #5
Degooijer schreef:
Een advies wat eigenlijk niet mag: niet melden! Dat geldt ook voor de aanleg van vloerverwarming i.p.v. radiatoren. Voor je het weet zit je op hoge kosten voor allerlei berekeningen die de energiemaatschappij van je verwacht.
Want? Ze rekenen gewoon af met delta T x volumestroom waarbij de temperatuur van de retour waarschijnlijk wel aan een maximum gebonden is.

Voor je eigen comfort is het natuurlijk wel zo handig het goed in te regelen met voetventielen. En natuurlijk op letten dat je niet meteen heet water terug laat stromen in de retour... want dat gaat je wel kosten.
 
  • Like
Waarderingen: In gedachten

Klusgek

  • #7
Bedankt voor de reacties, in ons huis zitten vanaf het begin 9 radiatoren, opgeleverd door de bouw. (Koopwoning).

Een installateur gaf aan, dat zodra je verwarmingen verplaatst, dat het systeem zeker ontregeld is en dat er lucht in het systeem zit. Er zou zeker iedere jeer 400 liter warm water naar de retourleiding gestuurd worden, waardoor ik zeker toren hoge rejeningen zou gaan krijgen.

Mij werd geadviseerd, om het systeem zeker te laten inregelen, zodat er overal genoeg water zou komen en er dus niet meteen zoveel water zal worden afgevoerd.

Ik heb geen H-onderblok, de leidingen zijn rechtstreeks onderaan aangesloten, de thermostatische kraan op de aanvoer.

Wat klopt er can het verhaal? Op de ene nieuwe radiator, 2.10 x 60 x 11 in de huiskamer kwam i.p.v. een vrijstaande convectieradiator voor de schuifpui in de woonkamer.

Ben gewoon bang voor een enorm hoge rekening. Hebben trouwens nooit de verwarming aan op de bovenverdieping.

Hopelijk is het hele verhaal nu duidelijk genoeg omschreven. Ik ga ze morgen ontluchten. Waar moet ik beginnen?, boven of vanaf beneden?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu